home design

Θλίψη στην Ηλεία: Έφυγε ο πρ. βουλευτής Γιάννης Κωνσταντόπουλος

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η κοινωνία της Ηλείας μετά την είδηση του θανάτου του Ιωάννη Κωνσταντόπουλου, πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποψήφιου Ευρωβουλευτή και δικηγόρου.

Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος καταγόταν από τα Χανάκια Πύργου και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ιδιώτευσε ως δικηγόρος στον Πύργο. Υπήρξε πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής με αυτή καθώς και πρόεδρος του Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου. Στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ηλείας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Λίγα λόγια για την ζωή και την καριέρα του

Ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος άσκησε την «μαχόμενη» δικηγορία στον Πύργο Ηλείας, όπου και κατοικούσε μόνιμα, ενώ ήταν παντρεμένος με την φαρμακοποιό Λίνα Λιαρρομάτη με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, ένα γιο και μία κόρη.

Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου της ίδιας Σχολής.

Εξελέγη κατ’ επανάληψη Σύμβουλος και Ταμίας του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μανωλοπούλειου Κρατικού Νοσοκομείου Πύργου, όπου και επιτέλεσε σπουδαίο έργο.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός.

Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά και πολιτικά στην Ηλεία επί σειρά ετών και συμμετείχε σε Δ.Σ. αεραθλητικού και Πολιτιστικών  Συλλόγων.

Από τους αρχικούς – ένθερμους υποστηρικτές του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Προέδρου τους, Π. Καμμένου, συμμετείχε ως υποψήφιος στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές  της 6ης Μαΐου 2012 και εξελέγη Βουλευτής Ηλείας των ΑΝ.ΕΛ.

Συμμετείχε  στο Ψηφοδέλτιο των Ευρωβουλευτών του Κινήματος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» στις Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014,  ενώ είχε πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση.

Η κηδεία του Γιάννη Κωνσταντόπουλο θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Χανακίων εκεί όπου η σύζυγός του, τα παιδιά, τα αδέλφια του και λοιποί συγγενείς και φίλοι θα του πουν το στερνό αντίο.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στα Ευαγή Ιδρύματα της Ι.Μ. Ηλείας και στον Ι.Ν Αγ. Χαραλάμπους Χανακίων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version