home design 800x400

Ναύπλιο: Τι ζητούν με εξώδικο έξι δημοτικοί σύμβουλοι

Εξώδικη καταγγελία υπεβλήθη από έξι δημοτικούς συμβούλους Ναυπλιέων αναφορικά με την ώρα που επιλέγεται να διεξαχθούν τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Ναυπλιέων.

Η καταγγελία απευθύνεται προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σταύρο Αυγουστόπουλο και κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Υπογράφεται από τους Βαγγέλη Λαμπρόπουλο, Γιώργο Δικαίο, Δημήτρη Καραγιάννη, Γιώργο Καρμανιόλα, Ανδριανό Δήμα και Χαράλαμπο Κατερινάκο.

Όπως σημειώνεται σε αυτή:

«Με την παρούσα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την απαράδεκτη πρακτική που ακολουθείται  από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου με την εντολή του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημητρίου Κωστούρου, και αφορά τον τρόπο λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αυτός εγκρίθηκε ομόφωνα δυνάμει της υπ’ αρ. 148/2012 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίζεται ότι «οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες». Και τούτο προς εξυπηρέτηση των Δημοτικών Συμβούλων οι  οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες, ως δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι ή τυγχάνουν ελεύθεροι επαγγελματίες όπως η πλειοψηφία ημών.

Εσείς όμως κατά παράβαση του Κανονισμού επιλέγετε και ορίζετε τις συνεδριάσεις πρωινές ή μεσημβρινές ώρες κατά κανόνα δίχως να υπάρχει ή να επικαλείστε στις  προσκλήσεις σας, κάποιο εξαιρετικό λόγο που να δικαιολογεί αυτό.

Τούτο το γεγονός  παρακωλύει σφόδρα την άσκηση των καθηκόντων μας ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αφού αναγκαζόμαστε προκειμένου να συμμετάσχουμε στις συνεδριάσεις, είτε να εγκαταλείψουμε τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις είτε να απουσιάζουμε από τις συνεδριάσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το γεγονός δεν είναι σκόπιμο, αν και εξυπηρετεί απόλυτα το Δήμαρχο κ. Κωστούρο αφού  με την πρακτική αυτή βρίσκει ευκαιρία να μην απαντά στα ερωτήματά μας για τις  διαβόητες απευθείας αναθέσεις έργων σε συγκεκριμένους  εργολάβους, για την κακή διοίκηση επί των οικονομικών θεμάτων του Δήμου και για τις επιπόλαιες αποφάσεις του που επιβαρύνουν το Δήμο μας με  χιλιάδες Ευρώ.

Επειδή όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας αφήσουμε να λαμβάνετε αποφάσεις ερήμην μας σε βάρος των Ναυπλιέων πολιτών.

Επειδή έχετε υποχρέωση εκ του Νόμου να εφαρμόζετε κατά γράμμα και να τηρείτε ευλαβικά και απαρέγκλιτα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας καταγγέλλουμε για την ανωτέρω ευθεία παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Σας καλούμε να σταματήσετε άμεσα την ανωτέρω πρακτική και να συμμορφωθείτε με τον Κανονισμό.

Σας δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας καλούμε να αναγνώσετε την παρούσα καταγγελία  κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος με την παρούσα Ζητούμε να διαβιβαστεί η παρούσα μας   από τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον οποίο ζητούμε  τον έλεγχο νομιμότητας της ως άνω περιγραφόμενης πρακτικής».

Την εξώδικη καταγγελία υπογράφουν οι:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, κάτοικος Ναυπλίου, Δημοτικός Σύμβουλος.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, κάτοικος Ναυπλίου, Δημοτικός Σύμβουλος.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ, κάτοικος Ναυπλίου, Δημοτικός Σύμβουλος.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, κάτοικος Ναυπλίου, Δημοτικός Σύμβουλος.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, κάτοικος  Μάνεσι του Δήμου Ναυπλιέων, Δημοτικός Σύμβουλος.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, κάτοικος Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων, Δημοτικός Σύμβουλος.

Σχόλια

Exit mobile version