home design 800x400

Τινάζουν τη μπάνκα στον αέρα στο Κιάτο!

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Τινάζουν τη μπάνκα στον αέρα στο Κιάτο!

Πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος άφησε σύξυλη την τοπική αυτοδιοίκηση με την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου αρδευτικών έργων για το δήμο του ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Τώρα το Κιάτο ξαναχτυπά με την κατάθεση ογκωδέστατων προτάσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 25 κύρια έργα και 57 υποέργα απαρτίζουν τα αιτήματα χρηματοδότησης που κατατέθηκαν πριν λίγες μέρες από τον Δήμο Σικυωνιών στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Βέβαια σύμφωνα με την πληθυσμιακή κατηγορία που ανήκει ο δήμος, υπάρχει πλαφόν 12 εκατομμυρίων ευρώ στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων από το «Αντώνης Τρίτσης» κάτι το οποίο αναγνωρίζει βέβαια ο δήμαρχος αλλά δεν φαίνεται να τον πτοεί ιδιαίτερα.

«Σταδιακά όλα θα χρηματοδοτηθούν», σημειώνει με νόημα για τα έργα που κατέθεσε και αφορούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις, υδατοφράγματα, δράσεις προστασίας από covid-19, ύδρευση, αποχέτευση, προμήθεια Μηχανολογικού Εξοπλισμού, πυρασφάλεια, ενεργειακή αναβάθμιση, αγροτική οδοποιία, διαχείριση απορριμμάτων, προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ψηφιακή σύγκλιση και άλλα πολλά.

Και πώς θα γίνει αυτό; Με τη διαδικασία της «γέφυρας» σε άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης κ.λπ. Το κλειδί σε όλα αυτά είναι ότι τα έργα που κατατέθηκαν για χρηματοδότηση είναι ώριμα και έτσι αργά ή γρήγορα θα βρουν το δρόμο τους προς διάφορες και διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων, που εκπόνησαν περίπου το 95% των μελετών, τις ωρίμασαν μέσα δύσκολες υγειονομικές συνθήκες και προετοίμασαν άρτιους φακέλους-προτάσεις για υποβολή.

Σχόλια

Exit mobile version