home design

Ναύπλιο: Πακέτο η αποκατάσταση Αγ. Γεώργιου και Ενετικού από Περιφέρεια – Διδασκάλου

Τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου σύντομα φαίνεται ότι θα λυθούν. Μαζί μάλιστα με την αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού στόχος είναι και η αναστήλωση του γκρεμισμένου γειτονικού Ενετικού Κτηρίου στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου.

Ήδη είναι προχωρημένες οι διεργασίες για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε τα δύο σημαντικά κτήρια του Ναυπλίου να αποδοθούν και πάλι στην πόλη, όπως τους αξίζει.

Η σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο για την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου και του Ενετικού κτιρίου στο Ναύπλιο.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ Θεμιστοκλής Βλαχούλης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Ιουλία Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Μαντζούνης και ο εφημέριος του Ναού, πατέρας Παναγιώτης Κιντής.

Στη συνάντηση προσδιορίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκτέλεση των άμεσων σωστικών μέτρων στερέωσης του Αγίου Γεωργίου και την εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών αποκατάστασης των δύο σημαντικών μνημείων της πόλης του Ναυπλίου, που θα αποτελέσουν αντικείμενο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version