home design

Η ΑΕΚ κέρδισε Ευρωπαϊκό τίτλο στο Χάντμπολ με τον ίδιο προπονητή που το είχε κάνει ο Διομήδης!

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε το πρώτο της Ευρωπαϊκό τίτλο, σηκώνοντας την κούπα του EHF Cup στην Χαλκίδα. Η Ένωση κέρδισε και στον δεύτερο τελικό την Ισταντς με 24-20, σηκώνοντας την πολυπόθητη κούπα.

Η Ισταντς έκανε μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψει το -4 του πρώτου αγώνα, αλλά τα παιδιά του Δημήτρη Δημητρούλια έφεραν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου (έχει ευρωπαϊκά μόνο στο μπάσκετ) κάνοντας σπουδαία εμφάνιση.

Μια κούπα που είναι η δεύτερη για ελληνικό σύλλογο στο χάντμπολ. Η πρώτη ήταν αυτή του Διομήδη Άργους το 2012 στο Τσάλεντζ Καπ. Κοινός παρονομαστής, ο προπονητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας, που τότε ήταν προπονητής στην ιστορική επιτυχία της ομάδας του Αργους.

Η Ενωση και στον δεύτερο τελικό είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και μόνο στις αρχές της επανάληψης πιέστηκε από την Ισταντς που ρίσκαρε παίζοντας με κενή εστία και παίκτη παραπάνω στην επίθεση.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να ξεκινά πιο δυναμικά και τους Σουηδούς να παίζουν σκληρές άμυνας. Οι δύο ομάδες είχαν από δύο δίλεπτες στο πρώτο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ όμως να εκμεταλλεύεται περισσότερο τον παίκτη παραπάνω, φτάνοντας να έχει προβάδισμα ως και τρία τέρματα διαφορά (6-9) με τον Χίγκερουντ στο 19’. Οι Σουηδοί άρχισαν τα «πειράματα» από νωρίς καθώς γνωρίζουν πως πρέπει να ανατρέψουν το -4 του πρώτου αγώνα. Ετσι ο τεχνικός τους δοκίμασε επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και άδεια εστία, βρίσκοντας πολύτιμα γκολ από τον Νίγκρεν, που μαζί με τον Χάλκμπακ βρίσκονταν με… κλειστά μάτια. Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 11-11, σκορ που βόλευε φυσικά την ΑΕΚ.

Στην επανάληψη οι Σουηδοί πήραν τα ρίσκα τους και πήραν προβάδισμα με ένα τέρμα. Όμως ένα κερδισμένο πέναλτι και μια δίλεπτη αποβολή, έφεραν προβάδισμα ξανά στην ΑΕΚ με τον Δομπρή. Με το σκορ να μην αλλάζει ως το 50’ η Ισταντς άνοιξε το ματς και η ΑΕΚ στην κόντρα βρήκε εύκολα γκολ. Στο 49’ ο Μυλωνάς έφερε την ΑΕΚ στο +3 ενώ λίγο πριν τα γκολ του Κεδέρη άλλαξαν την ροή του αγώνα.

Το σκορ ξέφυγε στο +6 (24-18) στο 58’ και οι Σουηδοί απλά μάζεψαν την διαφορά, με την ΑΕΚ να φτάνει στην πηγή και να… πίνει το νερό που δεν ήπιε πριν δύο χρόνια κόντρα στην Ποτάισα. Τρομερή εμφάνιση από τους Μυλωνά, τον Λέμος που έπαιζε τραυματίας, αλλά και τον Μπάουερ που έκανε επικές αποκρούσεις στα κρίσιμα σημεία.

ΥΣΤΑΝΤΣ – ΑΕΚ 20-24

ΥΣΤΑΝΤΣ (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπακ 2, Λ. Σβένσον 3, Χούγκοσον 3, Νίγκρεν 5, Έρνστ, Χ. Άντερσον, Μπρόμαν, Μπάλσταντ 1, Πέτερσον, Νταλίν 4, Λάρσεν, Γένσεν, Τ. Άντερσον 2, Πάλμαρ, Τ. Σβένσον

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής , Χίκερουντ 2, Τζηράς 1, Δομπρής 4, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 5, Πέντερσεν 2, Λέμος 2, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος 1, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 4.

Διαιτητές: Βέσοβιτς- Μίσοβιτς (Γαλλία), Delegate: Κοεν (Ισραήλ).

Τα συγχαρητήρια από τους «Λύκους»

Η ομάδα του Διομήδη δεν παρέλειψε να συγχαρεί γι’ αυτή την επιτυχία την ομάδα της ΑΕΚ αλλά και τον προπονητή της Δημήτρη Δημητρούλια.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version