home design 800x400

Μεγάλο σουξέ το Ναύπλιο αυτό το Σαββατοκύριακο

Περισσότερος ήταν ο κόσμος στο Ναύπλιο αυτό το Σαββατοκύριακο σε σχέση με τα προηγούμενα, από τη στιγμή που σταμάτησε το lockdown και επιτράπηκαν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για ακόμα μία φορά η μαζική έξοδος των Αθηναίων έφερε ζωή στην πόλη, δίνοντας οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις εστίασης που παρέμεναν επί μήνες κλειστές, καθώς και σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα.

Το αδιαχώρητο επικράτησε για ακόμα μία φορά στο Μεγάλο Δρόμο, την Πλατεία Συντάγματος και στον παραλιακό περίπατο, αν και οι παραλίες σήμερα Κυριακή δεν μάζεψαν και τόσο πολύ κόσμο. Γεμάτες οι καφετέριες και τα φαγάδικα, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής, κυρίως όμως το Σάββατο και την Κυριακή, το ιστορικό κέντρο της πόλης «βούλιαξε» από χιλιάδες επισκέπτες, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές. Άλλωστε η εικόνα στο λιμάνι με τα εκατοντάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα τα λέει όλα.

Άλλοι με μονοήμερη εκδρομή, άλλοι με διανυκτέρευση, επέλεξαν το Ναύπλιο για την πρώτη εξόρμηση μετά την άρση των μέτρων και απόλαυσαν τις ομορφιές που δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν, καθώς η Αργολική πρωτεύουσα είναι διαχρονικά από τους αγαπημένους προορισμούς των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και όχι μόνο.

Καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία, πανσιόν και εμπορικά καταστήματα είναι σε πλήρη λειτουργία με συγκεκριμένου κανόνες, με τους ιδιοκτήτες τους να ελπίζουν πως τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια.

Στην αύξηση των επισκεπτών έπαιξε ρόλο και η μείωση των κρουσμάτων στην Αργολίδα, η οποία πλέον παρουσιάζει μία αρκετά καλή επιδημιολογική εικόνα, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή στην τήρηση των μέτρων, καθώς ήδη από αυτό το σαββατοκύριακο έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοι σε καταστήματα για την αποφυγή συνωστισμού και για το αν ακολουθούν τα προβλεπόμενα. Χθες μάλιστα επιβλήθηκαν τρία πρόστιμα σε καφέ – μπαρ της Πελοποννήσου γιατί εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες, ενώ το ένα από αυτά έπαιζε μουσική, παρά την απαγόρευση.

Η συνέχεια προμηνύεται ακόμα καλύτερη καθώς από Ιούνιο αναμένονται τα οργανωμένα γκρουπ τουριστών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Σχόλια

Exit mobile version