home design

Μάζεψαν την γκάφα για Ανδριανό μετά τη συνάντηση με Κυριάκο

Η γκάφα Αθηναϊκής εφημερίδας που φαίνεται ότι πιθανόν έπεσε …θύμα πληροφοριών από επίδοξους παραγοντίσκους της Αργολίδας οι οποίοι αλληθωρίζουν πέρα δώθε και επιδιώκουν να καταστεί η Νέα Δημοκρατία μαγαζί τους επιθυμώντας να επιβάλλουν στο Μαξίμου τον τρόπο με τον οποίο θα εξαφανίσει από το πολιτικό προσκήνιο το βουλευτή Γιάννη Ανδριανό, επιχειρείται να ανατραπεί με νέο σημερινό δημοσίευμα.

Η «Καθημερινή της Κυριακής» μερικές ημέρες πριν κατηγορούσε τον κο Ανδριανό ότι «δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο του, καθώς δεν παρεμβαίνει ούτε στα μίντια, ούτε στη βουλή και γενικά είναι άφαντος». Σήμερα, η ίδια στήλη διορθώνει μετά την επίσκεψη Ανδριανού στο Μαξίμου, σημειώνοντας κάτω από τον τίτλο «Τετ α τετ»:

«Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννη Ανδριανός με τον πρωθυπουργό. Ο Ανδριανός έθεσε στον Κυριάκο τα μεγάλα θέματα του νομού του, ζητώντας την επίσπευση στην επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν. Η συνάντηση ήρθε σε ένα χρονικό σημείο για να αποτυπώσει πως η συνεργασία των δύο πλευρών είναι αγαστή».

Απόκομμα Καθημερινής της Κυριακής 30/5/2021

Μετά το αρχικό δημοσίευμα που αμφισβητούσε τον κο Ανδριανό, ο βουλευτής επισκέφθηκε το Μαξίμου και συνομίλησε με φιλικό τρόπο με τον Μητσοτάκη. Η επίσκεψη το Μαξίμου ήρθε λίγα 24ωρα, αφότου η εφημερίδα της Αθήνας έριχνε την πεπονόφλουδα επισημαίνοντας στον Πρωθυπουργό ότι «ένα από τα πιο αδύναμα ψηφοδέλτια Πανελλαδικά στις τελευταίες εκλογές για τη ΝΔ ήταν στην Αργολίδα».

Ίντριγκες τοπικών παραγοντίσκων

Σύμφωνα με τον έντυπο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της Πέμπτης, με τη συνάντηση που είχε ο Γιάννης Ανδριανός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έριξε το γάντι στους εσωκομματικούς του επικριτές, παραθέτοντας τις συνεχείς του παρεμβάσεις για καίρια και σημαντικά θέματα του νομού. Έχοντας αυτά τα «όπλα στη φαρέτρα του» ο χαμηλών τόνων βουλευτής σήκωσε ανάστημα στους αμφισβητίες του πολύ νωρίς, δίνοντας τους να καταλάβουν με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα αφήσει αναπάντητες τις όποιες εσωκομματικές τρικλοποδιές επιχειρούν να του βάλουν.

Πρωτοσέλιδο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της Πέμπτης 27/5/2021

Όπως αναφέρει ο έντυπος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ο βουλευτής Αργολίδας στη σκιά των σεναρίων για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί εκτός Κοινοβουλίου από ίντριγκες τοπικών παραγοντίσκων, απάντησε άμεσα και ευθέως με την συνάντηση του και την φωτογράφισή του με τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό, με το οποίο – όπως φαίνεται – διατηρεί άριστες σχέσεις, κάτι που ακολούθως επισημαίνει στο νέο της δημοσίευμα και η «Καθημερινή».

Το ίδιο δημοσίευμα του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αναφέρει ακόμα: «Μηνύματα προς όσους τον αμφισβητούν τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά, αλλά και προς τους πολίτες που στάθηκαν και εξακολουθούν να στέκονται δίπλα του στη Νέα Δημοκρατία, περιείχε η δήλωση Ανδριανού, για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και απ΄ ότι φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιστέκεται σε τέτοιου είδους πιέσεις από ορισμένα στελέχη του κόμματός του που θέλουν να κάνουν κουμάντο στο Μαξίμου, αφού δεν θέλει να δημιουργηθούν προβλήματα εκ των έσω σε περιοχές κυρίως όπως η Αργολίδα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη Νέα Δημοκρατία βάφοντας γαλάζιο τον εκλογικό χάρτη.

Άλλωστε, στην ηγετική ομάδα του κόμματος θεωρούν ότι, παρά την όποια κυβερνητική φθορά που έχει προκληθεί στη ΝΔ, θα υπάρξει αλλαγή του κλίματος και ο άνεμος στην πορεία θα είναι ευνοϊκός, ένας στόχος στον οποίο μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν οι επίδοξοι ιντριγκαδόροι της περιοχής που αλληθωρίζουν πέρα δώθε και επιδιώκουν να καταστεί το κόμμα μαγαζί τους.

Η Κίτρινη κάρτα και το …γάντι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ουσιαστικά «Κίτρινη κάρτα» σε όσους δημιουργούν εσωκομματικά προβλήματα. Πρόκειται, δηλαδή για μια κίνηση ηγετικής πυγμής με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά, που αφορά πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Προς το παρόν οι εσωκομματικοί παράγοντες – αντίπαλοι που αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλία και να ασχοληθούν με τη μάχη του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα δεν σήκωσαν το γάντι του νυν βουλευτή. Και η αναφορά βέβαια δεν γίνεται στους υπόλοιπους αξιόλογους πιθανούς υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο, αλλά σε τοπικούς παραγοντίσκους που θεωρούν ότι κινούν τα νήματα και δίνουν κατευθύνσεις στο κόμμα τους, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες και γενικά αιρετούς που συνήθως είναι ευάλωτοι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

Ο Ανδριανός από τη μια έστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης φωτογραφία στην οποία τον υποδέχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και από την άλλη έκανε αναφορά στην πολιτική του δράση, ενώ οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι σίγασαν. Επί της ουσίας, ο βουλευτής …έριξε το γάντι σε συμπατριώτες του, οι οποίοι κινούνται με παλιοκομματικές μεθόδους της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90.

Η επιλογή Μητσοτάκη να δει τον Γιάννη Ανδριανό δεν είναι τυχαία, αφού το Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δει μεμονωμένα την Αργολίδα, έναν νομό μάλιστα της Πελοποννήσου, με τις τόσο πολλές κομματικές ιδιαιτερότητες, όπου υπάρχουν πολλές βασικές παράμετροι που συνυπολογίζονται. Άλλωστε ο βουλευτής της Αργολίδας είναι ιδιαίτερα έμπειρος στην επικοινωνία, αφού έχει διατελέσει εκτός των άλλων και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (2000-2004), Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας (1997-2000), Αναπληρωτής Γραμματέας Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας (1996 – 1997), Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του π. Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Έβερτ (1994-1996).

Το καλάθι του Κυριάκου Μητσοτάκη που φαίνεται να γεμίζει από ενδιαφερόμενους για τα ψηφοδέλτια στην Πελοπόννησο, δημιουργεί ένα παζλ που πρέπει να λυθεί, ώστε να τηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες με το «στρατόπεδο Σαμαρά», αλλά και με τους πολλούς Καραμανλικούς ψηφοφόρους, τις πιέσεις για νέες υποψηφιότητες εκ των οποίων κάποιες είναι γόνοι στελεχών που περιμένουν στη σειρά και έχουν και την απαίτηση να εκλεγούν, αλλά και πολλά άλλα θέματα. Οι νομοί της Πελοποννήσου – όπως και νάχει – για τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, που η λύση του μπορεί να διατηρήσει εκλογικά υψηλά τη Νέα Δημοκρατία, ή το αντίθετο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version