home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορινθία: Εσείς ξέρατε πού βρίσκεται η παραλία Πικραγγουριά;

Μια από τις ομορφότερες παραλίες του Κορινθιακού, με ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται στο δήμο Σικυωνίων, στην παραλία Διμηνιού
Πικραγγουριά, παραλία Διμηνιού, δήμου Σικυωνίων

Μια από τις ομορφότερες παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου, με ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται στο δήμο Σικυωνίων, στην παραλία Διμηνιού και έχει το ιδιόμορφο όνομα Πικραγγουριά!

Το όνομα προκαλεί έκπληξη για την προέλευσή του, αλλά ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί η ιστορία του ονόματος όπως την αποκάλυψε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος.

Γράφει λοιπόν ο δήμαρχος σχετικά με την περιοχή:

«Ο δήμος Σικυωνίων. Ο τόπος μας. Με ένα όνομα αρχαίο και τιμημένο από την ιστορία. Ένα όνομα που “γεννήθηκε” σε μακρινούς καιρούς από ένα ταπεινό φυτό που κατέκλυζε την περιοχή.

Σίκυς ή σικύα είναι η πικραγγουριά, ένα σκληροτράχηλο φυτό με κίτρινα λουλούδια και αγκαθωτούς καρπούς που συναντάμε ακόμη και σήμερα στους δρόμους μας.

Εν αγνοία της η μικρή πόα, διατρέχει με το όνομά της τους αιώνες ιστορίας του τόπου μας εμπνέοντας τους κατοίκους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους να ονομάσουν περιοχές εξαιτίας της.

Απόδειξη ότι σήμερα, μία από τις ομορφότερες παραλίες του δήμου μας ονομάζεται Πικραγγουριά και βρίσκεται στην Παραλία Διμηνιού.

Πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βότσαλο και αρμυρίκια σε ένα ειδυλλιακό σημείο που διατηρεί ανόθευτη την ωραιότητά της».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis