home design 800x400

Άργος: Οι «Νερατζούλες» φταίγανε

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

1 σχόλιο στο Άργος: Οι «Νερατζούλες» φταίγανε

Μόνο στις «Νερατζούλες» δεν χρέωσε την προχειρότητα την μια μέρα να ανακοινώνει άλλες τιμές λειτουργίας του κολυμβητηρίου και άλλες την επομένη, ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Χωρίς να παρακάμπτει κανείς το γεγονός ότι το Άργος απέκτησε κολυμβητήριο, οι ήξεις αφίξεις για το πότε θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο, έδωσαν την θέση τους στο κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου, έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους συλλόγους.

Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος επιχείρησε να προσδιορίσει τις εισφορές που κατά την άποψή του θα πρέπει να δέχονται οι σύλλογοι από 30ευρώ σήμερα σε 10-15 ευρώ! το μήνα με το σκεπτικό πως δεν θα δουλεύουν 3μήνες αλλά 12!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μήνες τώρα ο «Αναγνώστης» είχε αναφερθεί πως δεν υπήρχε προϋπολογισμός λειτουργίας και απ’ ότι φαίνεται κι αυτός συντάχτηκε πολύ πρόχειρα γι αυτό είχαμε αλλαγές μέσα σε δυό – τρεις μέρες και ίσως ακολουθήσουν κι άλλες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, τα «ανελαστικά έξοδα» ανέρχονται σε 120.000 ευρώ. Σε αυτά συγκαταλέγονται οι αμοιβές του προσωπικού, ενέργεια, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες, λοιπά λειτουργικά έξοδα, οι αποσβέσεις, τα διάφορα τέλη και εισφορές κ.λπ. Ας αφήσουμε στην άκρη τις ελαστικές δαπάνες (όπως βελτίωση εξοπλισμού, νέες τεχνολογίες κ.λπ.) και ας πάρουμε τον μέσο όρο των συνδρομών στα 25 ευρώ τον μήνα. Διαιρούμε τις ανελαστικές δαπάνες δια 12 μήνες και βλέπουμε πως ο μέσος όρος τους είναι 10.000 το μήνα. Στη συνέχεια διαιρούμε το ποσό αυτό δια 25 ευρώ το άτομο και προσδιορίζουμε σε 400 άτομα το μήνα που είναι αναγκαία για την λειτουργία του. Σχετικά μεγάλος αριθμός που αν υπήρχε θα τίναζε στον αέρα τις ώρες λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Επομένως σωστά ο κ. Καμπόσος υπολογίζει στην συνεισφορά του Δήμου, δηλαδή του συνόλου των πολιτών του Δήμου στην λειτουργία του κολυμβητηρίου. Βεβαίως θα πρέπει να εξεταστεί στο αν θα υπάρχουν διαφημιζόμενοι στο κολυμβητήριο κι ίσως εξ αυτών να καλυφτεί ένα μέρος της λειτουργίας.

Καμπόσος σε τοπικό κανάλι

Τι άλλαξε σε μια μέρα;

Η αρχική πρόβλεψη για όλους των 25 ευρώ γίνεται σε μια νύχτα 30 ευρώ, εκτός των πολυτέκνων, όπου μειώνεται στα 20 ευρώ. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τους αθλητικούς συλλόγους, όπου εισφορά στο κολυμβητήριο και δίδακτρα εκτοξεύονται κοντά στα 40 ευρώ τον μήνα, στέλνοντας όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό στο Ναύπλιο ξανά ή στην Τρίπολη. Εδώ είναι ένα σημείο όμως που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ναι μεν όπως λέει ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, ο Δήμος δεν στήνει επιχείρηση για ιδιώτες, απ’ την άλλη όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, είναι υποχρεωμένοι να γραφούν σε κολυμβητικούς συλλόγους. Και αν οι σύλλογοι γυρίσουν την πλάτη στο κολυμβητήριο, τότε οι μόνες που δεν θα φταίνε είναι οι «νερατζούλες».

Κατά τ άλλα στις 7 του Ιουνίου το κολυμβητήριο θα “λειτουργήσει” κανονικά! Αλήθεια τι ισχύει για τα αποδυτήρια λόγω κορωνοϊού;

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ανωνυμος

    Μπρατσακια να πάρετε αργειτοπουλες κ αργειτοπουλα!!!!!!!!!!

Exit mobile version