home design

Αλιευτικός Τουρισμός: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Αργολίδα

Με αντικείμενο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 23 Μαΐου οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στον Αργολικό κόλπο, στο πλαίσιο καμπάνιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα.

Η θεματολογία των εισηγήσεων ήταν η εξής:

-“Η ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα” από τον Γιώργο Λουρδή, συνιδρυτή και συνεργάτη του Fishing Trips

-“Αλιευτικός τουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, εναλλακτικό εισόδημα” από την Χριστίνα Καλαθά, διευθύντρια του Ενδιάμεσου Φορέα Αλιείας Δικτύου Συνεργασίας Π.Ε. Νήσων Αττικής

-“Παρουσίαση σχεδίου 1ης Πρόσκλησης ‘Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών’ στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑλΘ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας) 2014 – 2020”, από τον Γιώργος Κανελλόπουλο, συνεργάτη της Πάρνωνα Α.Ε.

-“Μια βιωματική εμπειρία αλιευτικού τουρισμού” από τον Αναστάσιο Λαδά της Poros Fishing Trips

-“Αλιευτικός τουρισμός – ορισμός, προϋποθέσεις, προοπτικές” από την γεωλόγο Δήμητρα – Ηλιάννα Γιαννούλη.

Οι εκδηλώσεις, τον συντονισμό των οποίων είχε  η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, φιλοξενήθηκαν στο Valley Café στην Κοιλάδα την Παρασκευή 21 Μαΐου στο Αύρα Café στη Νέα Κίο το Σάββατο 22 και στο John and George Hotel στο Τολό χθες Κυριακή 23 τρέχοντος μήνα και σε αυτές παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ενώ στο Τολό παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, στις οποίες όπου αναπτύχθηκαν θεματικές εισηγήσεις για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα οφέλη που προκύπτουν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τους επαγγελματίες αλιείς, επιμελήθηκε το Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

Παρέστησαν σε αυτές, οι δήμαρχοι Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αργους – Μυκηνών Γιάννης Αθανασόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Λιμεναρχείων Ερμιόνης, Πορτοχελίου και Ναυπλίου.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των αλιέων καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

Ο επόμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Λακωνίας και συγκεκριμένα στο Γύθειο την ερχόμενη Παρασκευή 28 Μαΐου, στη Νεάπολη το Σάββατο 29 και στην Ελαφόνησο την Κυριακή 30 του μήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης όσον αφορά τον αλιευτικό τουρισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 271 3 610171, email: tourismos@arcadia.gr) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 275 70 22807, email: info@parnonas.gr), καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version