home design

Άργος: Το CERN στις σχολικές αίθουσες

Μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους παρακολούθησαν διαδικτυακά, προχωρημένα μαθήματα Φυσικής στον τομέα της φυσικής υψηλών ενεργειών και δομής της Ύλης.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου αρχικά παρακολούθησαν διάλεξη της κ. Χ. Κουρκουμέλη, καθηγήτριας Πυρηνικής Φυσικής στο Ε.Κ.Π.Α με θέμα τα πειράματα που διενεργούνται στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού κέντρου του CERN στην Γενεύη. Στη συνέχεια, σε ζωντανή σύνδεση με την Γενεύη, ξεναγήθηκαν στα άδυτα των εγκαταστάσεων του ερευνητικού κέντρου από την κ. Δ. Χατζηφωτιάδου, ερευνήτρια Φυσικό.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου ομάδα διδακτικού προσωπικού από το Ε.Μ.Π με επικεφαλής τον Καθηγητή Ν. Τράκα παρέδωσαν μαθήματα Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων και Κοσμολογίας. Έγινε περιγραφή των μεθόδων έρευνας της δομής της ύλης και ανάλυσης των πειραματικών δεδομένων από τις συγκρούσεις πρωτονίων στο πείραμα ΑΤLAS του CERN. Οι μαθητές επεξεργάστηκαν πραγματικά πειραματικά δεδομένα με την βοήθεια ειδικού προγράμματος στους H.Y. και συνέκριναν τα αποτελέσματά τους με αυτά των ειδικών ερευνητών.

Το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους συνεχίζει μια παράδοση που εγκαινιάστηκε χρόνια πριν: να φέρνει τους μαθητές που έχουν το σχετικό ενδιαφέρον σε επαφή με τα κέντρα έρευνας και παραγωγής της επιστημονικής γνώσης. Στόχος είναι να κινητοποιήσει περαιτέρω το ενδιαφέρον τους γύρω από τις επιστημονικές εξελίξεις, τον τρόπο παραγωγής της επιστημονικής γνώσης, τα συνακόλουθα της κοπιαστικής ερευνητικής εργασίας προβλήματα, αλλά και τον ενθουσιασμό με τα πορίσματα που αναμένεται να βελτιώσουν την ανθρώπινη ζωή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version