home design 800x400

Τί όμορφη που είστε κυρία! Το κομπλιμέντο που άρεσε στην Κεραμέως στο Ναύπλιο

Με ένα πλατύ χαμόγελο αποχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, που επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την περιοδεία της στην Αργολίδα.

Μαθητές που είχαν τελειώσει το μάθημα, την περίμεναν να ολοκληρώσει τη συνάντησή της με τους καθηγητές για να την εκπλήξουν λέγοντας:

Τί όμορφη που είστε κυρία. Από κοντά είστε πιο όμορφη!

Η υπουργός δέχθηκε με χαρά το κομπλιμέντο των παιδιών, χαμογέλασε και μίλησε μαζί τους για αρκετά λεπτά.

Η Νίκη Κεραμέως μετά την επίσκεψή της στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους, έφτασε αργά το μεσημέρι στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, όπου την περίμεναν οι καθηγητές και τοπικοί παράγοντες. Η συνάντηση της κας Κεραμέως με τους καθηγητές έγινε χωρίς πίεση χρόνου. Η υπουργός ήταν ιδιαίτερα φιλική με το προσωπικό του σχολείου και γρήγορα έσπασε ο πάγος.

Η Νίκη Κεραμέως ευχαρίστησε τους καθηγητές για τα διαδικτυακά μαθήματα που έκαναν όλο το χρονικό διάστημα των lockdown και τους είπε ότι ουσιαστικά στηρίχτηκε η εκπαίδευση στην προσπάθειά τους να κάνουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Όπως τόνισε από την επόμενη χρονιά θα αλλάξουν πολλά από τα υπάρχοντα βιβλία και αναφέρθηκε στο θεσμό του «Πολλαπλού Βιβλίου», που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά. Τα σχολεία θα μπορούν να επιλέγουν μόνα τους ποιο βιβλίο θα διδάξουν την κάθε χρονιά, μεταξύ πολλών επιλογών που θα αναλάβουν διαφορετικές συγγραφικές ομάδες. Με τον τρόπο αυτόν θα προκύψει ένας ιδιότυπος συγγραφικός «αγώνας» για το ποιος θα γράψει το καλύτερο βιβλίο και τελικούς κριτές τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους μαθητές.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος που παραβρέθηκε στο σχολείο «Συζητήσαμε εκτενώς για τις δυνατότητες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των σχολικών υποδομών και συμφωνήσαμε για τη στενή συνεργασία της Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου». Φυσικά δεν έλειψε και η εθιμοτυπική προσφορά δώρων.

Το σχολείο ήταν επί ποδός από το πρωί και μέχρι την ώρα της επίσκεψης, καθαρίστριες, επιστάτες και λοιπό προσωπικό τακτοποιούσαν κάθε τί, ώστε να εντυπωσιαστεί η υπουργός

Η υπουργός Παιδείας ρώτησε τους καθηγητές για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το σχολείο, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκε σε αίθουσες του 2ο Γυμνασίου, το οποίο ήταν επί ποδός από το πρωί, αφού είχε γίνει ήδη γνωστό ότι πρόκειται να το επισκεφθεί η Νίκη Κεραμέως και μάλιστα όλη μέρα μέχρι την ώρα της επίσκεψης καθαρίστριες, επιστάτες και λοιπό προσωπικό τακτοποιούσαν κάθε τί, ώστε να εντυπωσιαστεί η επισκέπτης.

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν σε εγκαταστάσεις σχολείων του Άργους και του Ναυπλίου και μάλιστα η υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με μαθητές εντός των τάξεών τους.

Σχόλια

Exit mobile version