home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑχαΐα

Η φύση πήρε πινέλο και ζωγράφισε στην Πελοπόννησο

Όλες οι αποχρώσεις της φύσης συγκεντρωμένες σ’ έναν ιδιότυπο ζωντανό «πίνακα», τον οποίο κοσμούν απλόχερα τα υδρόβια πτηνά

Απολαύστε μια πτήση πάνω από έναν τόπο που δεν μοιάζει με κανέναν. Όλες οι αποχρώσεις της φύσης συγκεντρωμένες σ’ έναν ιδιότυπο ζωντανό «πίνακα», τον οποίο κοσμούν απλόχερα τα υδρόβια πτηνά. Ο λόγος για τη λιμνοθάλασσα της Αλυκής Αιγίου, στην Αχαΐα.

Διαβάζουμε στο Patrasevents: «Θα μπορούσε να ζει μία θεά σε αυτή τη λίμνη αφού έχει μία τόσο φυσική ομορφιά που δίνει ερεθίσματα στους επισκέπτες της για να εξάπτουν την φαντασία τους. Υπάρχουν μάλιστα, ορισμένες ημέρες όπου το νερό της είναι «καθρέφτης», κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να ζωγραφίζεται η ομορφιά του ουρανού μέσα στη λίμνη.

Η λιμνοθάλασσα της Αλυκής Αιγίου είναι σίγουρα ένα από τα σπανιότερα σημεία φυσικής ομορφιάς της Αχαΐας που θα πρέπει να προστατεύουμε, τόσο εμείς, όσο και η πολιτεία. Ανάμεσα στις καλαμιές, στα σπάνια πουλιά, τους βάλτους και τις αμμώδεις παραλίες ή της παραλίες με κροκάτες και πέτρες, η Αλυκή Αιγίου, αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο, ήσυχο, άγριο και απίστευτα όμορφο, έναν κόσμο που σε ηρεμεί και σε γαληνεύει, καθώς δείχνει τόσο διαφορετικός από αυτών των ανθρώπων. Είναι ένας κόσμος που θα διάλεγε να ζήσει μια θεά της λίμνης μαζί με τα ξωτικά της, τις νεράιδες και τις νύφες της».

Βίντεο: haanity

Η λιμνοθάλασσα στην παραλία Αλυκές βρίσκεται σε απόσταση 148 χλμ. από το Ναύπλιο και 136 χλμ. από το Άργος, σε απόσταση περίπου 6 χλμ. από την πόλη του Αιγίου, και όχι περισσότερο από 110 λεπτά χρόνο ταξιδιού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button