home design 800x400

Κορωνοϊός: Βρίσκει την υγειά της η Πελοπόννησος

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου καταγράφηκαν 35 κρούσματα κορωνοϊού, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 9.906.

Η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Η Πελοπόννησος βρίσκει την υγειά της, με την ελπίδα να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και μετά το crash test από την άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και του τουρισμού.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 10, στην Π.Ε. Αρκαδίας 15, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Μειώνονται σταθερά οι νοσηλευόμενοι

Μέχρι και σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 98 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 9, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 8, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 24, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 33 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 13 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 11 (το 1 σε ΜΕΘ).

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά βελτιωμένη σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες καθώς μετά από αρκετό καιρό ο συνολικός αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που τελούν υπό νοσηλεία έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας.

Σχόλια

Exit mobile version