home design 800x400

Απάτη: Κρυφές μικροκάμερες στα ΑΤΜ «κλέβουν» τα PIN

Νέους τρόπους βρήκαν οι επιτήδειοι απατεώνες για να υποκλέπτουν τους κωδικούς καρτών ανυποψίαστων πολιτών από τα ΑΤΜ. Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακάλυψε κάμερες πολύ μικρού μεγέθους που οι δράστες κατάφεραν ουσιαστικά να «ενσωματώσουν» σε ΑΤΜ και φυσικά είναι σχεδόν αδύνατον να τραβήξουν την προσοχή ενός ανυποψίαστου κατόχου κάρτας.

Για την ακρίβεια το μόνο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς είναι μια πολύ μικρή τρύπα, η οποία όμως δύσκολα θα κινούσε υποψίες.

Η κάμερα είναι συνήθως κρυμμένη σε ένα περίβλημα που τοποθετείτε πάνω από την εσοχή από όπου εξάγονται τα χαρτονομίσματα. Η δε γωνία, είναι ιδανική για να μπορεί να καταγράφει η κάμερα τους αριθμούς pin της κάρτας.

O εντοπισμός των μικροκαμερών έγινε από την αστυνομία του Λονδίνου σε τουλάχιστον τέσσερα ΑΤΜ, όμως όπως όλοι ξέρουμε τέτοιου είδους “πρόοδοι” στην απάτη κατακτούν γρήγορα τον κόσμο. 

Εφιστάται λοιπόν η προσοχή των πολιτών ενώ οι αρχές συνεργάζονται στενά με τις τράπεζες για την αντιμετώπιση ανάλογων τέτοιων περιστατικών.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται στους πολίτες να προστατεύουν με το χέρι τους το πληκτρολόγιο στο οποίο πληκτρολογούν το pin τους την ώρα που ετοιμάζονται να κάνουν συναλλαγή στο ΑΤΜ.

Σχόλια

Exit mobile version