home design

Φυλακές Ναυπλίου: Το “ευχαριστώ” κρατουμένου που συγκινεί

Μια επιστολή ενός κρατούμενου στις φυλακές Ναυπλίου, που περιέχει λόγια απλά, αλλά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς είδε το φως της δημοσιότητας, συγκινώντας για την καλοσύνη, την ανθρωπιά και την αγάπη των φυλάκων.

Ο κρατούμενος με το όνομα Στυλιανός στην επιστολή που δημοσιεύει το arcadiaportal.gr αναφέρεται σ’ ένα περιστατικό που πραγματικά συγκινεί.

Το «ευχαριστώ» του Στυλιανού έχει μεγάλη αξία. Στην πράξη του φύλακα που του συμπαραστάθηκε εκείνη τη δύσκολη στιγμή για τη ζωή του, αντικατοπτρίζεται η ευσυνειδησία και η προσφορά όλων των φυλάκων που στέκονται στο πλάι των κρατουμένων, καθώς τους βλέπουν να αγωνίζονται για την επανένταξή τους στην κοινωνία.

«Επείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με» (Ματθ. κε’).

Ακολουθεί η επιστολή, όπως γνωστοποιήθηκε από τον Παναγιώτη Σμυρνιώτη, εκπρόσωπο των φυλάκων Εξωτερικής Φρουράς Καταστήματος Κράτησης Τρίπολης:

«ΠΡΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
Είμαι ο Στυλιανός (…) και θα ήθελα να σας ευχηθώ Χριστός Ανέστη με υγεία.Πολλοί από εσάς με είχατε φυλάξει στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, ένας από εσάς που λυπάμαι, δεν θυμάμαι το όνομά του, έβγαλε τον σταυρό του από τον λαιμό του και μου τον έδωσε. Θα ήθελα να τον ενημερώσετε πως ακόμα προσεύχομαι τα βράδια με αυτόν. Σας εύχομαι και πάλι Χριστός Ανέστη με υγεία και σας ευχαριστώ για τον Άνθρωπο που δείξατε απέναντί μου.
Στυλιανός»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version