home design 800x400

Πορείες κατά των αντεργατικών μέτρων

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πορείες κατά των αντεργατικών μέτρων

Με συνθήματα κατά της ελαστικοποίησης- κατάργησης του 8ωρου, των απλήρωτων υπερωριών. Στο συλλαλητήριο καλούν οι: Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, ΠΑΜΕ, Ομάδες γυναικών Άργους και Ναυπλίου, Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ).

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις μέσα από Ελευθεριακά Σωματεία κάνει και η Αναρχική Συνέλευση Άργους, σε εργαζόμενους που αντιτίθενται τόσο στην κρατική καθοδηγούμενη ΓΕΣΕΕ όσο και στις κομματικά ελεγχόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα οι αναρχικοί αναφέρουν:

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι κυλιόμενη εορτή, είναι αγώνας για την ανατροπή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και της υποδούλωσης στα δεσμά του κράτους. Ξεπήδησε μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων για να απαλλαγούν από τις αλυσίδες του καπιταλισμού οραματιζόμενοι μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει ανισότητα. Ποτίστηκαν και ποτίζονται με αίμα, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα. Κεκτημένα που σήμερα αναιρούνται και με εργαλιοποίηση την Πανδημία φιμώνουν τις φωνές μας πίσω από τις μάσκες.

Η Αναρχική Συνέλευση Άργους, μόνη στο Άργος, τίμησε ανήμερα την Πρωτομαγιά τους αγώνες της εργατικής τάξης καλεί την Πέμπτη, 6 Μάη, στις 10,30 πμ. στην πλατεία Δημαρχείου Ναυπλίου τους εργαζόμενους να προτάξουν συλλογική και ταξική εγρήγορση απέναντι στο κυβερνητικό δόγμα της ατομικής ευθύνης .
Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Ελευθεριακών Σωματείων έξω και σε ρήξη με τον καθεστωτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και τον κομματικό συνδικαλισμό του ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση της συγκρότησης μιας επαναστατικής συνομοσπονδίας εργασίας.
Απόσυρση του αντεργατικού-αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου Βρούτση

Όχι στην «πληρωμή» της υπερωρίας σε ρεπό ή άδειες
Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης»

Σχόλια

Exit mobile version