home design

Ποιός θα πάρει τα …ψάρια στο Βιβάρι;

Μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας βρίσκεται η αλιευτική εκμετάλλευση της Λιμνοθάλασσας στο Βιβάρι, με ιδιώτες και δήμο να διεκδικούν τα …ψάρια.

Από το καλοκαίρι 2020 η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προκήρυξε πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του Δημόσιου Ιχθυοτροφείου. Μερικούς μήνες πριν, είχε επισκεφθεί την περιοχή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος του είχε ζητήσει την παραχώρηση της περιοχής της λιμνοθάλασσας στο Δήμο Ναυπλιέων με την προοπτική της μελέτης, ανάδειξης κι αξιοποίησης, από την πλευρά του οικολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος αλλά και από την πλευρά της αναψυχής. Τελικά – όπως δημοσιεύτηκε τότε στον Τύπο – η Περιφέρεια επέλεξε την δημοπράτηση για την οποία είχε ανακοινώσει ο Δήμος Ναυπλιέων:

«Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε σήμερα στη δημοπρασία για την λιμνοθάλασσα του Βιβαρίου και ήταν ο πλειοδότης.  Μεσολαβεί το χρονικό διάστημα εξέτασης των ενστάσεων μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Η προσφορά του δήμου ήταν 8000 € το χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και εφόσον το αποτέλεσμα επικυρωθεί από την αρμόδια επιτροπή θα ξεκινήσουν τα βήματα προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της περιοχής αλλά και της απόκτησης πλήρους κυριότητας από την εταιρεία ακινήτων Δημοσίου. Η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, το αίτημα για την παραχώρηση στο Δήμο και η ανάθεση σχετικής μελέτης θα είναι από τις πρώτες ενέργειες».

Σιγή ιχθύος

Έκτοτε, το θέμα χάνεται από την επικαιρότητα, και δεν ακούγεται τίποτα μέχρι σήμερα, μέχρι που ο Περιβαλλοντολόγος – Ιχθυολόγος Ηλίας Σπ. Μαντζαβράκος,ανακοίνωσε ότι ο δήμος Ναυπλιέων τέθηκε εκτός διαδικασίας.

Ο κος Μαντζαβράκος – σύμφωνα με την ανακοίνωσή του είναι ο ίδιος πλειοδότης της δημοπρασίας, αλλά ακόμη δεν υπογράψει τη σύμβαση μίσθωσης. Μάλιστα ο ιδιώτης κάνει λόγο για «προκλητικές καθυστερήσεις εκ μέρους των αρμοδίων που ήδη τους εκθέτουν».

Ποιός θα πάρει τη Λιμνοθάλασσα;

Τί συμβαίνει τελικά με την περιβόητη εκμετάλλευση της της περιοχής της λιμνοθάλασσας από το Δήμο Ναυπλιέων;

Ακολουθεί η δήλωση του κου Μαντζαβράκου:

«Με το παρόν άρθρο θα ήθελα να ενημερώσω και να σταματήσω την παραπληροφόρηση που επιχειρείται για αρκετούς μήνες τώρα, σχετικά με τη διαδικασία μίσθωσης της αλιευτικής εκμετάλλευσης της Λιμνοθάλασσας Βιβαρίου. Στην όλη αυτή παραπληροφόρηση επέλεξα να μη μιλήσω παρά μόνο τώρα  που τελεσιδίκησε η διοικητική διαδικασία.

Ιστορικό:

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφεται για να αποτυπωθεί η συνολική αλήθεια για τη συγκεκριμένη κατάσταση, αφού παρόλο που είμαι ο πλειοδότης της δημοπρασίας, δεν έχω ακόμη υπογράψει τη σύμβαση μίσθωσης ευθύς μετά την έγκριση της δημοπρασίας, όπως αναφέρει το σχετικό νομοθετικό διάταγμα. Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως παρ’ όλα τα ανωτέρω, την Λιμνοθάλασσα θα διαχειριστεί ο Δήμος Ναυπλιέων, που τέθηκε εκτός διαδικασίας.

Κάνω έκκληση οι σκόπιμες και προκλητικές καθυστερήσεις εκ μέρους των αρμοδίων που ήδη τους εκθέτουν, να μην οδηγήσουν σε παράνομες ενέργειες.

Ναύπλιο, 05-05-2021 / Ηλίας Σπ. Μαντζαβράκος, Περιβαλλοντολόγος, M.Sc. – Π.Ε. Ιχθυολόγος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version