home design

Σε ποια πόλη της Αργολίδας έσπασε τα κοντέρ ο υδράργυρος

Σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα ανήλθαν οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας τη Δευτέρα του Πάσχα. Μάλιστα στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στην Αττική η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Γόρτυνα Ηρακλείου (Κρήτη) με 39.1 βαθμούς Κελσίου. Η δεύτερη υψηλοτερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Κρανίδι Αργολίδας.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζονται: σε πίνακα οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας έως τις 16:15 ώρα Ελλάδας, και σε χάρτη όλες οι καταγραφές από σύνολο 413 μετεωρολογικών σταθμών.

Πόσο ακραίες ήταν τελικά οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα;

Την Κυριακή του Πάσχα σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώθηκαν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Ενδεικτικός του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες, είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Κυριακή του Πάσχα σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019 με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παρατηρούμε, ότι η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version