home design

Η ήρα και το στάρι στην εστίαση

Η επαναφορά λειτουργίας των καφέ και εστιατορίων εστιάστηκε από την πρώτη μέρα στον διαχωρισμό της ήρας από το στάρι σε ότι αφορά τους επαγγελματίες του κλάδου αυτού.

Δηλαδή σε αυτούς που συνειδητά τήρησαν το υγειονομικό πρωτόκολλο σεβόμενοι τους πελάτες τους, τον ίδιο τους τον εαυτό και την επιχείρησή τους και σε αυτούς που είδαν το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο ως ευκαιρία για να καλύψουν τα … σπασμένα, χωρίς να σκεφθούν το μέλλον που ακόμα είναι θολό.

Είδαμε καταστήματα (ευτυχώς τα περισσότερα) να προσπαθούν με κάθε τρόπο να τηρούν τις αποστάσεις που προβλέπονται και άλλα (τα λιγότερα) που λειτούργησαν σαν να μην υπήρξε ποτέ πανδημία επιτρέποντας έναν άνευ προηγουμένου συνωστισμό στο χώρο τους.

Παράλληλα είδαμε μια ανάλογη συμπεριφορά των πελατών.

Αυτούς που αναζητούσαν κάθε τρόπο να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τον διπλανό τους (ευτυχώς οι περισσότεροι), απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την πρώτη έξοδο μετά την επώδυνη καραντίνα και αυτούς (οι λιγότεροι) που έδειχναν ότι δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα από τον πολύμηνο εγκλεισμό και τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε.

Άκης Γκάτζιος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version