home design

Την αξιοποίηση του Λάδωνα ως όχημα ανάπτυξης της Αρκαδίας βάζει ο Πέτρος Τατούλης

Ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με αφορμή την κήρυξη αναδόχου για το έργο «Ανάπλαση και Ανάδειξη της παραλίμινιας περιοχής στην τεχνητή Λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του Οικοσυστήματος», αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στη μεγάλη σημασία του έργου.

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προσωπικά, θα παρακολουθήσω από κοντά την εξέλιξη του έργου, παρεμβαίνοντας κάθε στιγμή προκειμένου να ακολουθηθεί πιστά η ειδική αρχιτεκτονική προσέγγιση αυτής της σημαντικής παρέμβασης, που ασφαλώς δεν είναι ένα απλό έργο από άσφαλτο και μπετό, αλλά ένα σύνθετο αντικείμενο αισθητικής που θα δημιουργήσει αποτύπωμα και χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Τατούλη:

«Είναι σημαντική η μέρα αυτή για την Γορτυνία, την Αρκαδία και την Πελοπόννησο. Η αξιοποίηση της Λίμνης του Λάδωνα αποτέλεσε για εμένα προσωπικά ένα όραμα. Ένα προσωπικό στοίχημα, για το οποίο μόχθησα και πάλεψα επί σειρά ετών, από τις ημέρες της θητείας μου ως Βουλευτής ως και τη θητεία μου ως Περιφερειάρχης. Επί των ημερών μας, από κοινού με τον Βαγγέλη Γιαννακούρα, τον Γιώργο Ρουμελιώτη, την Κλειώ Κορώνη, τον Γιώργο Μπακούρη, τον Θόδωρο Ντάνο, την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου και όλους τους συναδέλφους από όλη την Πελοπόννησο, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια ενός δύσκολου εγχειρήματος, να ωριμάσουμε τις μελέτες, να εξασφαλίσουμε δεκάδες αδειοδοτήσεις, να εντάξουμε το έργο για χρηματοδότηση στο καινοτόμο πρόγραμμα «ΤΑΠΤΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» με 1.180.000 ευρώ και σήμερα μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, ο εργολάβος να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες. Βέβαια σε αυτόν αγώνα δεν ήμουν μόνος. Πολλοί και πολλές έχουν δώσει αγώνα προκειμένου αυτό το έργο πνοής να πάρει σάρκα και οστά. Οι πρόεδροι των χωριών της Γορτυνίας που γειτνιάζουν με τη Λίμνη, δυναμικοί σύλλογοι που φτιάχτηκαν με αυτόν τον σκοπό, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και ασφαλώς πολιτικοί συμπαραστάτες, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και η τότε Διευθύνουσα Σύμβουλος του «ΤΑΠΤΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020», η Ελένη Παυλοπούλου. Σήμερα, δεν είναι το ευτυχές τέλος αυτής της κοινής μας, μεγάλης προσπάθειας. Είναι μια απαιτητική αρχή. Προσωπικά, θα παρακολουθήσω από κοντά την εξέλιξη του έργου, παρεμβαίνοντας κάθε στιγμή προκειμένου να ακολουθηθεί πιστά η ειδική αρχιτεκτονική προσέγγιση αυτής της σημαντικής παρέμβασης, που ασφαλώς δεν είναι ένα απλό έργο από άσφαλτο και μπετό, αλλά ένα σύνθετο αντικείμενο αισθητικής που θα δημιουργήσει αποτύπωμα και χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, δεσμεύομαι στους Αρκάδες και τους Πελοποννήσιους, ότι συνεχίζουμε, από κοινού με τους συνεργάτες μου και τους πολίτες να σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα, αφού αυτό το εγχείρημα, που σήμερα ξεκινά, έχει ακόμη μπροστά του μεγάλο και κοπιώδη αγώνα».

ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝHΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020, με προϋπολογισμό 1.180.000,00€, με υπογραφή Πέτρου Τατούλη στις 20 Μαΐου 2019.

Για την ανάδειξη, ανάπτυξη και αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα εκπονήθηκε το 2017 από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την πολύτιμη συνδρομή της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.» μελέτη με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝHΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ». Η μελέτη περιλαμβάνει ανάπλαση και αναβάθμιση κάποιων σημείων κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής με επεμβάσεις δημιουργίας προσβάσεων στο νερό καθώς τα φερτά υλικά και οι πέτρες δυσκολεύουν την προσέγγιση και δημιουργούν ένα φυσικό και σχετικά “άγριο” τοπίο. Επιπλέον, προβλέπονται θέσεις στάσης και προσωρινής ανάπαυσης για τους επισκέπτες σε σημεία που επιλέγονται ως θέσεις θέας και βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο από τη λίμνη.

Προβλέπονται εργασίες ανάπλασης σε πέντε θέσεις και σε τρεις θέσεις θέασης (σύμφωνα με τη μελέτη).

Η διαμόρφωση κατάλληλων και ήπιων διαδρομών αποσκοπεί στην ασφαλή μετάβαση τόσο των πεζοπόρων αλλά και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Κατά μήκος της διαμορφωμένης καμπυλότητας, σε επαφή με την λίμνη, κατασκευάζονται:

Επίσης κατασκευάζονται / διαμορφώνονται / τοποθετούνται:

Σε επίπεδο Τεχνικής Ωριμότητας για το εν λόγω έργο εκπονήθηκαν οι κάτωθι μελέτες από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήτοι:

Σε επίπεδο Διοικητικής Ωριμότητας για το εν λόγω έργο εξασφαλίσθηκαν οι κάτωθι εγκρίσεις/αδειοδοτήσεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version