home design 800x400

Νεμέα: Ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στην Πελοπόννησο

Νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, καταγράφηκαν χθες 2 Μαΐου, Κυριακή του Πάσχα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικός του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες, είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Κυριακή του Πάσχα σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019 με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παρατηρούμε, ότι η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Πελοπόννησο την υψηλότερη απόκλιση όπως βλέπουμε την κατέγραψε η Νεμέα με συν 9,5 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε και πάλι στα Αρφαρά Μεσσηνίας όπου το θερμόμετρο εκτοξεύθηκε στους 35,6 βαθμούς Κελσίου!

Σχόλια

Exit mobile version