home design

Το master plan που μεταμορφώνει τη Νέα Επίδαυρο

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και αρμόδιο για τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης μαζί με συνεργάτες του. Στη συνάντηση που έγινε σε άριστο κλίμα συζητήθηκαν κυρίως θέματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και με το «Ταμείο Ανάκαμψης», όπου εξασφαλίζουν πόρους για τους Δήμους, άμεσα ή έμμεσα, σύμφωνα με τις προτάσεις που θα καταθέσουν.

Άλλωστε εχθές κατατέθηκε πρόταση για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πρόσκληση 14 για δράσεις και έργα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η χρηματοδοτική ενίσχυση, τόσο μελετών ωρίμανσης για έργα ανάδειξης της πλατείας Ά Εθνοσυνέλευσης στο Δήμο Επιδαύρου, όσο και δράσεων ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης υλικού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Όσον αφορά την ανάδειξη της πλατείας, την ολοκλήρωση των μελετών θα διαδεχθεί η υλοποίηση του υποέργου αναβαθμίζοντας τη διαδρομή προς το Βυζαντινό Κάστρο, κατασκευάζοντας πλατφόρμα θέασης πάνω από το φαράγγι Βόθυλα και αναδεικνύοντας την πλατεία Ά Εθνοσυνέλευσης, με τη Δημοτική Αρχή να έχει στη διάθεσή της πλήρως τεκμηριωμένες μελέτες και τεύχη δημοπράτησης.

Οι ενέργειες αυτές θα έχουν ιδιαίτερη συμβολή στην γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινότητα και τους κατοίκους της.

Η υλοποίηση του αφορά 2 Υποέργα με τίτλους: 1. «Ανάπλαση Πλατείας Α’ Εθνοσυνέλευσης – Αισθητική Αναβάθμιση Διαδρομής Ανάβασης στο Βυζαντινό Κάστρο (Πιάδα) – Κατασκευή Πλατφόρμας Θέασης Πάνω Από το Φαράγγι Βόθυλα», 2. «Ψηφιακό αποθετήριο πολιτισμού και ιστορίας της Α΄ Εθνοσυνέλευσης».

Ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι 1.280.000 ευρώ.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης:

“Ένα τεράστιο έργο για τα δεδομένα του Δήμου μας, όπου πολλοί άνθρωποι δούλεψαν για πολλές ώρες και έφεραν ένα άρτιο και σοβαρό αποτέλεσμα.

Το master plan της πρότασης είχε ενθουσιάσει τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του προγράμματος και έχει την έγκριση της «Επιτροπής Ελλάδα 2021», ενώ είχε κατατεθεί ως πρόταση στην πλατφόρμα της Επιτροπής εμπρόθεσμα.

Ο στόχος πλέον είναι η ένταξη για χρηματοδότηση και η άμεση υλοποίηση του έργου, ώστε στα 200 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, τον Ιανουάριο του 2021, η Νέα Επίδαυρος να υποδεχθεί «αναμορφωμένη» την ιστορική αυτή στιγμή και τους επισκέπτες μας.

Η κατάθεση της πρότασης ΑΤ14 είναι η αρχή των προτάσεων μας για το τεράστιο πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμος μας ετοιμάζετε να προτείνει έργα υποδομών, εξοπλισμού αλλά και αναπτυξιακά, όπως το παρόν και η ολοκλήρωση των προτάσεων αναμένεται έως τα μέσα Μαΐου. Φυσικά θα υπάρξει σχετική απόφαση προτεραιοποίησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, όπως επιβάλει το σχετικό πρόγραμμα. Ο στόχος είναι μαζί με τις υπόλοιπες ενέργειες μας ο Δήμος Επιδαύρου να μην είναι μόνο «Τόπος να Δεις» αλλά και «Τόπος να Ζεις»”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version