home design

Πέθανε ο «πρίγκηπας» που έλαμψε στο Ναύπλιο στο πλευρό της Έλενας Ναθαναήλ

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Τόμας Φριτς, ο Γερμανός ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από την ταινία «Επιχείρηση Απόλλων». Το 1968 η Έλενα Ναθαναήλ πρωταγωνιστούσε στη ρομαντική αυτή ταινία με φόντο τις πιο τουριστικές γωνιές της Ελλάδας και ιδιαίτερα το Ναύπλιο. Ενα φιλμ ελληνικής και σουηδικής συμπαραγωγής στο οποίο τον πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στην Ελληνίδα καλλονή υποδυόταν ένας νεαρός τότε κατάξανθος άνδρας με γαλανά μάτια.

Όπως και στον ρόλο, έτσι και στη ζωή, ο άνδρας που στη μισή διάρκεια της ταινίας γραντζουνούσε την κιθάρα του και τραγουδούσε (καθότι λάτρευε τη μουσική) δεν ήταν άλλος από τον Τόμας Φριτς.

Ο 77χρονος άνδρας ήταν γνωστός στο κοινό της Γερμανίας ως γιος του επίσης ηθοποιού, Γουίλι Φιτς. Ο εκλιπών χάρισε επίσης τη φωνή του στον Σκαρ, τον μοχθηρό αδελφό του Μουφάσα στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, «Ο Βασιλιάς των λιονταριών», στη γερμανική της εκδοχή.

Η ταινία «Επιχείρηση Απόλλων»

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη, η ταινία «Επιχείρηση Απόλλων», από το 1968, περιέγραφε την ιστορία ενός νεαρού Γερμανού πρίγκιπα, που επισκέπτεται την Ελλάδα, ερωτεύεται μία Ελληνίδα ξεναγό και το σκάει από τη θαλαμηγό του, για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος τον έρωτά του, έστω και για δύο μέρες.

Η ταινία προβλήθηκε στην Αγγλία, τις ΗΠΑ αλλά και τη Γαλλία με σημαντική εισπρακτική επιτυχία. Εκτός από τα τραγούδια του Φριτς, κατά τη διάρκεια της ταινίας ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ζαβαρακατρανέμια».

Η γνωριμία με την Έλενα Ναθαναήλ

Ο Φριτς δήλωνε πως γνώριζε την Έλενα Ναθαναήλ από μια ταινία που είχε γυρίσει η Ελληνίδα ηθοποιός στη Γερμανία, ωστόσο την πρωτοσυνάντησε για τα γυρίσματα του «Επιχείρηση Απόλλων».

«Ήταν το παρθενικό μου ταξίδι στη χώρα σας και είχα την τύχη να είναι από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα» έλεγε και τόνιζε πως του είχαν κάνει εντύπωση τα μακριά μαύρα μαλλιά, ένα πρότυπο ομορφιάς σπάνιο για τη Γερμανία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version