home design 800x400

Βέλο Κορινθίας: Εθελοντές συνέλεξαν εκατοντάδες πεταμένα μπουκάλια νερού

Το γεγονός ότι κάποιοι δε σέβονται καθόλου ούτε το περιβάλλον, ούτε την καθαριότητα, ούτε το χώρο που ζουν, ούτε το χωριό τους είναι , δυστυχώς, αδιαμφησβήτητο. Ότι υπάρχουν όμως και άνθρωποι, εθελοντές, που αφιερώνουν τον προσωπικό χρόνο τους για να μαζέψουν τα σκουπίδια των ασυνείδητων, ευτυχώς, κι αυτό είναι γεγονός.

Στο Βέλο Κορινθίας, η ομάδα εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης «Εύστριφον» αντικρίζοντας ένα άθλιο θέαμα κοντά στον προαστιακό και στο ύψος του γηπέδου Βέλου, αποφάσισε να διοργανώσει δράση για το μάζεμα των σκουπιδιών. Η ομάδα απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η συμμετοχή σας είναι ζωτικής σημασίας».

Η ώρα και η μέρα συνάντησης ορίστηκαν για το Σάββατο 17-04, οι εθελοντές συναντήθηκαν στο γήπεδο του Βέλου και οργανώθηκαν για το έργο τους.

Μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν συλλέξει εκατοντάδες πεταμένα μπουκαλάκια νερού, τα οποία συμπιέστηκαν και οδηγήθηκαν στην ανακύκλωση.

Η ίδια η ομάδα στη σελίδα που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα σημειώνει σχετικά: «Σήμερα έγινε με επιτυχία το πρώτο βήμα για το μάζεμα των σκουπιδιών στην περιοχή των γραμμών του προαστιακού. Εκατοντάδες και ενδεχομένως περίπου χίλια μπουκάλια νερού βρέθηκαν στο σημείο. Όπως θα δείτε στην 1η φωτογραφία, τα μπουκάλια είναι άδεια αλλά και «σχεδόν» συσκευασμένα αφού είναι σαν 6αδες. Αυτό δημιουργεί πάρα πολλά ερωτήματα για την προέλευσή τους. Τα μπουκάλια μαζεύτηκαν από την ομάδα μας σε ένα σημείο όπου ανοίχτηκαν και ύστερα πατήθηκαν. Τα καπάκια μαζεύτηκαν και θα πάνε στο δήμο. 

Υπάρχουν όμως πάρα πολλά μπουκάλια και πάρα πολλά σκουπίδια ακόμα στο συγκεκριμένο σημείο. Στην τελευταία φωτογραφία απεικονίζονται τα εναπομείναντα σκουπίδια και δυστυχώς είναι ακόμα πολλά. Μείνετε συντονισμένοι στην ομάδα μας για την επόμενη μας δράση στο ίδιο σημείο. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή», καταλήγει.

Σχόλια

Exit mobile version