home design 800x400

Χαμός στην Πελοπόννησο: Ένταση, αποχωρήσεις και καταγγελίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το απόγευμα της Δευτέας 19 Απριλίου. Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της 4ης τακτικής συνεδρίασης η περιφερειακή σύμβουλος Τζένη Δημητρακοπούλου, αλλά και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, όπως η κα. Νικολάκου, ο κ. Πετράκος, ο κ. Δέδες ζήτησαν από τον Πρόεδρο να ολοκληρωθεί το θέμα, που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση και αφορούσε τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την επερώτηση της κας. Δημητρακοπούλου.

Ο Πρόεδρος Μανώλης Σκαντζός έκανε λόγο για λήξαν θέμα και συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και διαφωνίες από πλευράς παρατάξεων της μειοψηφίας. Πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και σημείωσε πως δεν γίνεται να δέχονται εκφοβισμό και ζήτησε από τους συμβούλους του να αποχωρήσουν και μάλιστα ανέφερε πως “καλά κάνει και χάνει αρμοδιότητες το Περιφερειακό Συμβούλιο”.

Η φράση αυτή αλλά και το γεγονός πως αποχώρησε και ο Πρόεδρος και δεν έμεινε να συντονίσει την συζήτηση εξόργισε τις παρατάξεις της μειοψηφίας που έκαναν λόγο για ύβρη από πλευράς Περιφερειάρχη και Προέδρου του Σώματος καθώς και για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και δήλωσαν πως αποχωρούν και αυτές από τη συνεδρίαση, στην οποία να αναφέρουμε προήδρευσε ο αντιπρόεδρος Αποστόλης Γκούνης.

Μέχρι την τελική αποχώρηση έγιναν τοποθετήσεις -καταγγελίες από πλευράς των επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και περιφερειακών συμβούλων και ειπώθηκε πως θα βγει κοινή δήλωση καταγγελίας της συμπεριφοράς τόσο του Περιφερειάρχη όσο και του Προέδρου του ΠεΣυ.

Και αφού αποχώρησαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας-πλην του κ. Τζεμπετζή, επανήλθε ο κ. Σκαντζός και συνεχίστηκε με μόνο τους συμβούλους της περιφερειακής αρχής η συνεδρίαση με άλλα θέματα. Δείτε βίντεο από την live μετάδοση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρατάξεις αντιπολίτευσης: Ακραία αντιδημοκρατική και εκβιαστική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

«Καταγγέλλουμε την ακραία αντιδημοκρατική  , αντιθεσμική και εκβιαστική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα  ο  οποίος:

1.Επέμενε να παραβιαστεί ο κανονισμός λειτουργίας και να μην   ολοκληρωθεί η συζήτηση του θέματος «για τα 200 χρόνια από το1821» η οποία  πραξικοπηματικά είχε διακοπεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 5ης Απριλίου , επειδή είχε την υποψία ότι    η απόφαση  του ΠΕΣΥΠ δεν θα ήταν αυτή που ήθελε .

2. Αποχώρησε αυτός και η παράταξη του  από την συνεδρίαση μετά την απόφαση του ΠΕΣΥΠ  να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η συζήτηση εκβιάζοντας με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο το ΠΕΣΥΠ .

3. Προσέβαλε και εκβίασε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους και το θεσμό   του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο προΐσταται  λέγοντας επί της ουσίας ότι αν το Συμβούλιο παίρνει αποφάσεις που δεν του αρέσουν  όχι μόνο θα τις καταπατά όπως έκανε μέχρι τώρα αλλά από δω και στο εξής δεν θα τις νομιμοποιεί με την παρουσία της παράταξης του  .

Είναι προφανές ότι αυτή η συμπεριφορά συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή και δείχνει  πολύ ακραία αντιδημοκρατική αντίληψη αφού επί της ουσίας λέει ότι  «γράφει τη Δημοκρατία και τις αποφάσεις του ΠΕΣΥΠ στα παλιά του τα παπούτσια» ,δηλώνοντας χαρακτηριστικά «καλά κάνει και χάνει αρμοδιότητες το Περιφερειακό Συμβούλιο.»!!!

Μετά από αυτή την προκλητική και αντιδημοκρατική εκτροπή  υποχρεωθήκαμε  όλες οι παρατάξεις ,-πλην Χρυσής Αυγής φυσικά   η οποία μετά την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση έχει σταθερή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη- ,να αποχωρήσουμε από την σημερινή συνεδρίαση και να καταγγείλουμε τη στάση του .

Υ.Γ. Μετά την αποχώρηση μας  ολοκληρώθηκε η  αντιδημοκρατική εκτροπή   με την επιστροφή του κ. Νίκα και  της παράταξης του  καθώς και του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής»,σε μιασυνέχιση   συνεδρίασης-  παρωδία  .

Οι πολίτες της Πελοποννήσου  μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους».

 • «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
 • «Ανταρσία του Μωριά»
 • «Νέα Πελοπόννησος»
 • «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο»
 • «Πελοποννησιακή Συμμαχία»
 • «Πράσινη Πελοπόννησος»

Με πληροφορίες από drt915.gr

Σχόλια

Ένα σχόλιο

 1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

  Ως παρατηρητής διαπιστώνω πλήρη ανεπάρκεια του προεδρεύοντος να αντιληφθεί τον θεσμικό ρόλο του σύμφωνα με το ΦΕΚ κανονισμού λειτουργίας και να συνδράμει αναλόγως στον συντονισμό του διαλόγου. Οι παρεμβάσεις του συχνά επί προσωπικού, διαστρεβλώνουν τη δημοκρατική διαδικασία και τελικά την ακυρώνουν προκλητικά. Το επίπεδο πολιτικού διαλόγου με τα “γούστα” του προέδρου είναι καφενείου!
  Δηλαδή εμείς οι Πελοποννήσιοι πρέπει να ξεχωρίζουμε πολιτισμικά ακόμα και στα ανώτατα θεσμικά όργανα, εφαρμόζοντας αιφνιδιασμούς κλεφτοπόλεμου; Ακόμα ο κοτζαμπασισμός είναι η μοναδική αρχή του ανδρός που κάνει κουμάντο καταπατώντας με χαρακτηρισμούς τα μέλη του σώματος; Αίσχος!

Exit mobile version