home design 800x400
home design 1170Χ320

Νέο κύκλο ΕΣΠΑ ζητά η εστίαση σε Ναύπλιο, Άργος, Καλαμάτα

Εστίαση

Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις επιχειρήσεις εστίασης. Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν Σύλλογοι Εστίασης από όλη τη χώρα, του #estiasigreece, ανάμεσά τους και οι αντίστοιχοι σύλλογοι σε Ναύπλιο, Άργος, Καλαμάτα και Αρκαδία. Όπως επισημαίνουν το πακέτο στήριξης που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον πρωθυπουργό για τον κλάδο, αφορά σε ένα κομμάτι της εστίασης.

Οι σύλλογοι ζητούν δεύτερο κύκλο πρόσκλησης στο ίδιο πρόγραμμα για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχθηκαν καθώς και αυξημένη αποζημίωση για όσες δεν θα ενταχθούν ούτε σε αυτόν.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Επειδή 40.000 κλειδιά δεν θα μπορέσουν να μπουν στα μαγαζιά της εστίασης, ο κ. Καββαθάς να τα επιστρέψει στους κατόχους τους και να συνεχίσει τους πανηγυρισμούς του, καθώς το πρόγραμμα επανεκκίνησης του νέου ΕΣΠΑ παρά την καλή πρόθεση, αφορά μόνο ένα μέρος της εστίασης.

Για να μην υπάρξει καθυστέρηση στους δικαιούχους, όπως ανακοινώθηκαν αρχικά, προτείνουμε εξεύρεση λύσης με Δεύτερο Κύκλο Πρόσκλησης στο ίδιο πρόγραμμα για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχτηκαν, μεριμνώντας για τις αστοχίες και μειώνοντας το ποσοστό από το -30% σε ποσοστό μείωσης -20%.

Για όσους δεν θα ενταχθούν ούτε στο Δεύτερο Κύκλο πρόσκλησης, να ενισχυθούν με την μορφή αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις, που διαμορφώνεται ως εξής:

– 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.

– 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.

– 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από εφτά μήνες με κλειστές τις επιχειρήσεις εστίασης».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis