home design

Ναύπλιο: Κοχύλια στη στεριά και ίχνη αλυκής από την άμπωτη – 26 φωτογραφίες που δεν έχετε ξαναδεί

Κοχύλια πολύ μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον, τη θάλασσα, και μια τεράστια αμμουδιά με ίχνη αλυκής, εκεί όπου πάντα τη στεριά κάλυπτε το νερό, έχει αποκαλύψει η συνεχιζόμενη πρωτοφανής άμπωτη που συνεχίζεται στον Αργολικό κόλπο.

Στο μυχό του κόλπου στην είσοδο του Ναυπλίου από την παραλιακή Νέας Κίου, απλώνεται μια τεράστια παραλία μέχρι το λιμάνι, που δεν υπήρχε πριν.

Το τοπίο στην παραλιακή είσοδο του Ναυπλίου έχει μεταμορφωθεί εντελώς και έχουν δημιουργηθεί πολλά στρέμματα στεριάς εκεί που υπήρχε θάλασσα.

Τις 26 εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του anagnostis δεν τις έχουν ξαναδεί όσοι μένουν στο Ναύπλιο, ή όσοι γνωρίζουν την πόλη από παλιότερη επίσκεψή τους, εκεί.

Η τεράστια παραλία τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πόλος έλξης περιπατητών, αφού βαδίζουν σε μια περιοχή που άλλοτε απολάμβαναν μόνο τα ψάρια. Στην τεράστια αμμουδιά τα ίχνη του θαλασσινού περιβάλλοντος είναι εμφανή, με κοχύλια που βρίσκονται πολύ μακριά από τη θάλασσα πλέον, αλλά και αλάτι από το νερό που έχει εξατμιστεί, δημιουργώντας εικόνες αλυκής.

Οι φωτογραφίες

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version