home design

OAEΔ: Μισθοί 900€ στα νέα προγράμματά του

Αύξηση στους μισθούς που θα λαμβάνουν οι άνεργοι στα προγράμματα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας και στην επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών προωθεί ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται στον αθηναϊκό τύπο, στα νέα προγράμματα που ετοιμάζονται θα είναι αυξημένα τα ποσά που θα δοθούν στους ανέργους που θα συμμετέχουν στα προγράμματα ενώ και η επιδότηση του κράτους θα ποικίλει ανάλογα με την περιοχή που απευθύνεται το πρόγραμμα δηλαδή ανάλογα με το ποσοστό ανεργίας της περιοχής, την στόχευση του προγράμματος δηλαδή αν απευθύνεται σε γυναίκες, νέους κλπ. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουν τις νέες λεπτομέρειες.

Ήδη σύμφωνα με τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης σχεδιάζονται νέα προγράμματα και προωθούνται ταυτόχρονα σημαντικές επενδύσεις σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για άνεργους (απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω ορισμένου χρόνου αμειβόμενης πλήρους απασχόλησης), καθώς και ειδικά προγράμματα απασχόλησης για περιοχές μετάβασης (απολιγνιτοποίησης), περιοχές με προβλήματα αποβιομηχάνισης και περιοχές με μεγάλα ποσοστά εποχικής υποαπασχόλησης.

Ήδη αναμένονται να βγουν τον Ιούνιο δύο νέα προγράμματα, ένα που θα απευθύνεται σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες και ένα που θα αφορά την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας. Και τα δύο προγράμματα θα έρθουν την επόμενη ημέρα της πανδημίας και πιθανόν να προκηρυχθούν μέσα στον Ιούνιο. Για το πρόγραμμα των νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την επιταγή από την Ευρωπαϊκή επιτροπή θα εφαρμοστεί το λεγόμενο μοναδιαίο κόστος ανάθεσης εργασίας. Δηλαδή, θα υπάρχει ένας μισθός, τον οποίο μισθό θα ορίζει το μοναδιαίο κόστος και το οποίο είναι πολύ πάνω από τον βασικό μισθό, είναι 933 ευρώ το μήνα για 25 ημέρες εργασίας από 750-800 που είναι σήμερα. Επάνω σε αυτόν τον μισθό θα δίνεται ποσόστωση από 50% έως 75% ανάλογα με την περιοχή, όπως προαναφέραμε και τη στόχευση των προγραμμάτων. Επίσης σε ότι αφορά την επιδότηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών θα ανέβει από 12.000 ευρώ που είναι σήμερα σε 14.800 ευρώ.

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Κανελλίδης υπογράμμισε ότι «τα κάνουμε όσο γίνεται πιο απλά, όσο γίνεται πιο κατανοητά για τους επιχειρηματίες, χωρίς δεσμεύσεις, γιατί ζούμε στην εποχή του κορωνοϊού. Σημειώνοντας ότι “η ποσόστωση είναι θέμα πολιτικής απόφασης, είναι θέμα περιοχής, είναι θέμα στόχευσης, αν, για παράδειγμα, θέλουμε να ενισχύσουμε τις γυναίκες, ή κάποιες περιοχές τη Δυτική Μακεδονία, που είναι από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα. Εκτιμώ ότι είμαστε ένα βήμα πριν να το ανακοινώσουν με λεπτομέρειες ο υπουργός και ο διοικητής του ΟΑΕΔ”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version