home design

Μεγαλόπολη: Το λιγνιτόσημο στηρίζει το Αρχαίο Θέατρο

Οι πιστώσεις από το λιγνιτόσημο στη Μεγαλόπολη επενδύονται στον Πολιτισμό και συγκεκριμένα στην ανάδειξη και αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου της αρκαδικής πόλης.

Μάλιστα χθες Πέμπτη 8 Απριλίου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, υπέγραψε την έγκριση των εργασιών συντήρησης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης – φάση Α’ (αποκατάσταση των κερκίδων Β και Γ και βελτίωση προσβασιμότητας), προϋπολογισμού 481.602 ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2020 με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2014 – 2020.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Μεγαλόπολης, από την ένταξη του έργου ο δήμος παρακολουθεί την πορεία υλοποίησής του και συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας. Για την υποστήριξή του ήδη η δημοτική αρχή έχει προτείνει στην ΕΦΑ Αρκαδίας να διατεθούν συμπληρωματικά οι πιστώσεις ύψους 300.633,31 ευρώ από το λιγνιτόσημο που έχουν δεσμευτεί σε προγραμματική σύμβαση, με τίτλο “Αποκατάσταση και ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης”, η οποία έχει συναφθεί μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί.

Αναφέρεται ότι εάν κριθεί αναγκαίο από την ΕΦΑ Αρκαδίας, υπάρχει πρόθεση από τη δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να ενισχυθούν οι πιστώσεις από το λιγνιτόσημο, για την εκτέλεση περαιτέρω εργασιών είτε στο κοίλο του Αρχαίου Θεάτρου είτε στους αναλημματικούς τοίχους του.

“Η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης παραμένει ένας σταθερός στόχος για το δήμο μας, στο οποίο πρέπει να είμαστε άπαντες προσηλωμένοι”, επισημαίνει ο δήμος στην ενημέρωσή του.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version