home design 800x400

ΟΑΕΔ: Οι οκταμηνίτες γίνονται δεκαμηνίτες

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο ΟΑΕΔ: Οι οκταμηνίτες γίνονται δεκαμηνίτες

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη ακούγοντας με ικανοποίηση την αποδοχή του αιτήματος της ΚΕΔΕ, που είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο για παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε καταρχήν τη δίμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξουν νέα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία θα προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσω αυτών να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους την επόμενη περίοδο.

Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι θα αξιολογηθεί άμεσα από το Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ σύντομα, θα ληφθεί απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η ΚΕΔΕ.

Πρόκειται για μία εξέλιξη σημαντική διότι αφορά την δίμηνη παράταση των συμβάσεων για πολλούς εργαζομένους στην Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα, οι οποίοι απασχολούνται σε διάφορες θέσεις μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Σχόλια

Exit mobile version