home design

Έλεγχοι για όργανα βασανισμών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Riccardo Noury, –εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας Ιταλίας, της οποίας είναι μέλος από το 1980- ,στις 31 Μαρτίου, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε μια επίσημη σύσταση, της οποίας η εφαρμογή από τα 47 κράτη μέλη θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το εμπόριο οργάνων βασανιστηρίων.
Η σύσταση, την οποία ζητούσε εδώ και καιρό η Διεθνής Αμνηστία και το Ίδρυμα Ερευνών Omega, περιλαμβάνει την απόλυτη απαγόρευση της εμπορίας οργάνων που παράγονται για να προκαλούν πόνο (συμπεριλαμβανομένων αιχμηρών ραβδιών, βαριών χειροπέδων και συσκευών που εφαρμόζονται στο σώμα κρατουμένων και απελευθερώνουν ηλεκτρικές εκκενώσεις) και προβλέπει αυστηρότερους ελέγχους στο εμπόριο εξοπλισμών για τις αστυνομικές δυνάμεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βασανιστήρια: για παράδειγμα, σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα και βλήματα που απελευθερώνουν ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Τέλος, η σύσταση παρέχει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του εμπορίου ορισμένων φαρμακευτικών ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση θανατικών ποινών. Μετάφραση από τα ιταλικά: Pressenza Athens,

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version