home design

Κύθηρα: Αποκολλήθηκαν τα πλοία που είχαν συγκρουστεί

Αποκολλήθηκαν επιτυχώς τα δύο φορτηγά πλοία που είχαν συγκρουστεί ανοιχτά των Κυθήρων στις 13 Φεβρουαρίου. Τα δύο πλοία είχαν συγκρουστεί κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή 10 μίλια βορειοδυτικά των Κυθήρων, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και στα δύο. Στη συνέχεια ρυμουλκήθηκαν επικολλημένα στον όρμο Βατίκων με τη βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών.

To φορτηγό πλοίο KIVELI είχε πέσει με την πλώρη στη μέση του φορτηγού AFINA I. Το «KIVELI» παραμένει στον όρμο Βατίκων, όπως και το «AFINA I», παρουσία τριών ρυμουλκών πλοίων, καθώς και υπό την επιτήρηση δύο περιπολικών σκαφών για την παροχή τυχόν συνδρομής.

Το AFINA με 18 μέλη πλήρωμα (16 υπήκοοι Γεωργίας και δύο Ρώσοι), είναι φορτωμένο με 12.069 μετρικούς τόνους σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία, ενώ το KIVELI που έχει 24 άτομα πλήρωμα (1 υπήκοο Γεωργίας και 23 Φιλιππίνων), είναι φορτωμένο με 36.100 μετρικούς τόνους λίπασμα και είχε προορισμό τη Βουλγαρία.

Στα δύο πλοία πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσια επιθεώρηση από δύο επόπτες ιδιωτικών καταδυτικών συνεργείων, ενώ δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύθηκε ο απόπλους των «KIVELI» και «AFINA I», μέχρι την προσκόμιση των κυβερνητικών πιστοποιητικών καλής αξιοπλοΐας των πλοίων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version