Αργολίδα: Ίχνη από το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου διοργανώνει, δράση με τίτλο: «Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου».

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και γίνεται σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας.

Στόχος είναι η ανάδειξη κρυμμένων ή και φανερών στοιχείων που αφορούν «ίχνη» από το 1821, ώστε ψηλαφώντας το παρελθόν, οι μαθητές να ενισχύσουν ενεργά και βιωματικά τις γνώσεις τους.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κλήθηκαν να αποτυπώσουν, με όποιο τρόπο επιθυμούν (ενδεικτικά: φωτογραφίες, ζωγραφική, κολάζ, κείμενα, δρώμενα, λαϊκές παραδόσεις, θρύλοι, τραγούδια, ποιήματα κ.α.), στοιχεία, μνήμες και οτιδήποτε σχετίζεται με την ελληνική Επανάσταση του 1821, από το άμεσο (χωριό ή πόλη) περιβάλλον τους, φυσικό ή ανθρωπογενές.

Οι εργασίες των μαθητών θα προβληθούν στα μέσα Απριλίου, είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σχόλια

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
logo deyaarm
deyan banner
newsletter banner anagnostis