home design

Έτοιμος να φυσήξει ο «Άνεμος Ελευθερίας 1821»

Έτοιμη να κάνει πρεμιέρα είναι η ταινία «Άνεμος Ελευθερίας 1821», ένα μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους το οποίο θα αφηγείται τα γεγονότα του 1821, σε πολυδιάστατο επίπεδο ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο και φτάνοντας στην απελευθέρωση της Καλαμάτας τον Μάρτιο του 1821.

Μάλιστα κυκλοφόρησε ήδη το επίσημο promo trailer της ταινίας της ViewMaster Films και του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η ταινία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας γυρίστηκε στη Μεσσηνία, παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός επινοημένου ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας, στην προεπαναστατική περίοδο. Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα, που ταξιδεύει με το προκάλυμμα ενός εμπόρου, και τη δράση του ως Φιλικού, παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα καθώς και για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κυρίαρχες ιδέες και αντιπαραθέσεις της εποχής· όλα προϊόν σχετικής ενδελεχούς ιστορικής έρευνας.

Το σενάριο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και κατά ένα μεγάλο μέρος είναι εμπνευσμένο από τη δράση του Χριστόφορου Περραιβού της Φιλικής Εταιρίας.

Δηλαδή εκείνου του Φιλικού που ταξίδεψε στην Πελοπόννησο πριν την επανάσταση με σκοπό να συμφιλιώσει τις Μανιάτικες οικογένειες και συνακόλουθα να προετοιμάσει το έδαφος για την απελευθέρωση των Ελλήνων.

Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821- Δρόμοι Ελευθερίας» αποτελεί έργο που υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στην Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Το Πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη τριών φορέων: του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και της κινηματογραφικής εταιρείας «VIEWMASTER Films A.E.».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version