home design

Ράπισμα σε Κικίλια από τους γιατρούς της Αργολίδας

Στο στόχαστρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας μπαίνει η απόφαση της Κυβέρνησης για επίταξη ιδιωτών γιατρών λόγω κορωνοϊού, η οποία ανακοινώθηκε δια στόματος του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Οι γιατροί του νομού με ανακοίνωσή – ράπισμα σε Κικίλια κάνουν λόγο για πρωτοφανή απόφαση χωρίς να εξαντληθεί ο διάλογος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σκιές για τις προθέσεις του ιατρικού προσωπικού της χώρας.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ:

«Μετά την άκαρπη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου με τον ΠΙΣ και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, έχουμε την πρωτοφανή απόφαση της επίταξης των ιδιωτών ιατρών.

Η απόφαση αυτή φανερώνει ότι δεν εξαντλήθηκε ο διάλογος και υποτιμήθηκε η προσφορά των ιδιωτών ιατρών, με συνέπεια να δημιουργηθούν σκιές για τις προθέσεις του ιατρικού προσωπικού της χώρας. Είναι άδικο να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις για όλους αυτούς που μέχρι πρότινος αποκαλούσαμε ήρωες και χειροκροτούσαμε. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και συνεχίζουν καθημερινά να αντιμετωπίζουν δύσκολα περιστατικά υπερβάλλοντας εαυτό, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, λόγω των γνωστών προβλημάτων του Ελληνικού Συστήματος Υγείας.

Οι ιατροί της Αργολίδας, όπως το σύνολο του ιατρικού κόσμου, ήταν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία στη θέση τους. Κανείς δεν κρύφτηκε ούτε στις πιο δύσκολες ώρες. Στα ιατρεία, σε κατ’ οίκον επισκέψεις, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, ακόμα και δια τηλεφώνου φρόντισαν, φροντίζουν και θα φροντίζουν να μη μείνει κανείς ασθενής χωρίς ιατρική βοήθεια. Γνωρίζουν το καθήκον τους και δεν έχουν ανάγκη υπενθύμισης.

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει αταλάντευτα ότι οι ιδιώτες ιατροί έχουν συνδράμει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας περιθάλποντας ασθενείς, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στην αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Oι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας που έχουν κοινοποιηθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις του ΠΙΣ, συνοπτικά έχουν ως εξής:

Σήμερα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε με ομοψυχία απέναντι στην πανδημία. Η ιστορική αυτή επέτειος μας εμπνέει να πετύχουμε ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις, ώστε να βγούμε νικητές και ελεύθεροι».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version