home design 800x400

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά self test για σχολεία, τουρισμό και τους κλάδους που θα ανοίξουν

Λίγο παραπάνω φως στην υπόθεση των self test επιχείρησε να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παραπέμποντας, όμως, για τις τελικές ανακοινώσεις στις επόμενες ημέρες. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου και για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα είναι προαιρετικό.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι, λόγω και της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας, οι εργαζόμενοι σε ακτοπλοία, ναυτιλία, λιανεμπόριο, επιχειρήσεις, εστίαση, μεταποίηση, δικαστήρια και τουρισμό θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εβδομαδιαίο self test.

Παράλληλα, επισήμανε ότι προωθείται νομοθέτηση από την κυβέρνηση ώστε να υπάρξουν υποχρεωτικά εβδομαδιαία self test για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τα self test θα παραλαμβάνονται από τα φαρμακεία δωρεάν και κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών.

Ο Β. Κοντοζαμάνης συμπλήρωσε ότι εξετάζεται τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φαρμακεία, να δοθεί προτεραιότητα σε άτομα έως 67 ετών, επειδή πρόκειται για ομάδες που είναι εργασιακά ενεργές.

Σχόλια

Exit mobile version