home design

Χαρδαλιάς: Παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τουλάχιστον μέχρι και τις 5 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση της Παρασκευής. Επίσης στο ίδιο επιπεδο παραμένουν οι νομοί Αρκαδίας, και Κορινθίας. Για την Αρκαδία σημειώθηκε πως αυτή θα είναι η τελευταία εβδομάδα του σκληρού lockdown στο «βαθύ κόκκινο», αν συνεχίσει να παρουσιάζει την ίδια βελτίωση.

Επίσης στο βαθύ κόκκινο, παραμένουν Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος».

Και συνέχισε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρυτανία, Αρκαδία, Χίος, Ανώγεια και Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, εξέλιξη που αν συνεχιστεί θα επιτρέψει να βγουν από το βαθύ κόκκινο την άλλη βδομάδα.

Επίσης, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από αύριο το πρωί στις 06.00 οι ακόλουθες περιοχές:

Στο βαθύ κόκκινο εντάσσεται και ο δήμος Γρεβενών που τα ενεργά κρούσματα σχεδόν τετραπλασιάστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά και ο δήμος Κιλκίς που παρουσίασε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων 129,4% τις τελευταίες 10 μέρες. Τέλος και ο δήμος Βέροιας, όπου τα ενεργά κρούσματα παρουσίασαν αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα της αγοράς, αυτό θα κριθεί τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με το τι θα εισηγηθεί η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 1.496 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με την Αργολίδα να καταγράφει 9 νέες μολύνσεις.

Εικόνα σταθεροποίησης μετά από 7 εβδομάδες

Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, πριν πάρει το λόγο ο κ. Χαρδαλιάς, παρατηρείται εικόνα σταθεροποίησης πρώτη φορά σήμερα, μετά από επτά εβδομάδες. Ιδιαίτερα στάθηκε στον δείκτη θετικότητας, ο οποίος μετά από αρκετό διάστημα σταθεροποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα στο 6%, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

«Στη χθεσινή εφημερία είδαμε μια μείωση των εισαγωγών», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου για τη χθεσινή μέρα στην Αττική, χαρακτηρίζοντας το στοιχείο αυτό ως ένα «δειλό δείγμα αισιοδοξίας».

«Συζητείται η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας σε χώρους ή δραστηριότητες υψηλού κινδύνου», είπε ακόμη, δείχνοντας πως το επόμενο διάστημα θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα όπλα ώστε να έρθει το πολυπόθητο άνοιγμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα γίνει σταδιακά, με έμφαση στους εξωτερικούς χώρους, και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version