home design 800x400

Τρίπολη: Ιστορικά κειμήλια στο Πολεμικό Μουσείο

Ένα ξεχωριστό μουσείο με σπάνια εκθέματα είναι το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης που στεγάζεται στο ισόγειο του οικήματος του Ιωάννη Μαλλιαρόπουλου στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου και στη γωνία με την οδό Εθνομαρτύρων.

Το Μουσείο που προς το παρόν είναι κλειστό λόγω της πανδημίας, εγκαινιάστηκε το 2000 απαντώντας στην ανάγκη και την απαίτηση της πόλης του Αγώνα και της Επανάστασης.

Περιλαμβάνει κυρίως εκθέματα από τον αγώνα του 1821, όπως και του πολέμου του 1940. Έχει έντεκα ενότητες που καλύπτουν θεματικά τους αγώνες των Ελλήνων: Μπαρουτοκαπνισμένα τουφέκια, αυθεντικές σπάθες και τεκμήρια από την επανάσταση του 1821, τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Απελευθέρωση.

Στις αίθουσες του μουσείου φιλοξενούνται μια προτομή του Κολοκοτρώνη καθώς και ένα μεγάλο εκμαγείο μνημείων που εξυμνούν τον στρατηγό Θ. Κολοκοτρώνη. Στις αίθουσες του Πολεμικού Μουσείου και στις συλλογές του βλέπει κανείς ανάγλυφη την ιστορία της Τρίπολης αλλά και όλης της Αρκαδίας και είναι ένα αξιοθέατο που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτεί κανείς όταν τελειώσει το lockdown.

Σχόλια

Exit mobile version