home design 800x400

Ναύπλιο: Μία ψηφιακή έκθεση τέχνης που αξίζει να δεις

Σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη, τιμώντας τον «Γέρο του Μοριά», Θεόδωρο Κολοκοτρώνη παρουσιάζονται στο Πάρκο Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο αντιπροσωπευτικές ιστορικές συνθέσεις των Ελλήνων καλλιτεχνών Θεόδωρου Βρυζάκη, Διονύσιου Τσόκου, Νέστορα Βαρβέρη, Γεώργιου Μαργαρίτη, Ιβάν Αϊβαζόφσκυ, Κωνσταντίνου Βολανάκη, που απαθανάτισαν πρωταγωνιστές και μεγάλες στιγμές του Αγώνα για την ανεξαρτησία.

Το σύνολο των ζωγραφικών έργων ανήκουν στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και η επιλογή των έργων και τα κείμενα είναι της Ιστορικού Τέχνης και Επιμελήτριας της Εθνικής Πινακοθήκης Λαμπρινής Καρακούρτη.

Η ψηφιακή έκθεση που «τρέχει» στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνι από την Ελληνική Επανάσταση, έχει τραβήξει τα βλέμματα των Ναυπλιωτών που συρρέουν σε μικρές παρέες και κυρίως οικογένειες με παιδιά στο σημείο, τηρώντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό, για να θαυμάσουν τους ήρωες του 1821 από μία ξεχωριστή σκοπιά.

Την ίδια στιγμή, λίγο παραδίπλα, το δημαρχείο της πόλης έχει ντυθεί στα γαλανόλευκα μέσω της ψηφιακής απεικόνισης του 3d mapping projection.

Δείτε εικόνες από το Πάρκο Κολοκοτρώνη παραμονή της 25ης Μαρτίου:

Σχόλια

Exit mobile version