home design 800x400

Κόρινθος: Οι δημότες πήραν πίσω την πλατεία τους!

Την πλατεία τους πήραν και πάλι πίσω οι κάτοικοι και επισκέπτες της Κορίνθου, αφού χθες το πρωί (22/03) έγιναν τα επίσημα εγκαίνιά της από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. 

Ο Δήμαρχος  εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την δικαίωση της απόφασης του να επιλέξει το Σεπτέμβριο του 2019 να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τον εργολάβο και  να αποτρέψει τις δικαστικές διαμάχες  ολοκληρώνοντας το έργο σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η αρχική μελέτη. «Ήρθε η ώρα να ρίξουμε το φράχτη που ταλαιπώρησε για χρόνια το κέντρο της Κορίνθου, ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την πλατεία στους πολίτες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γι αυτήν την εξέλιξη διότι είναι ένα έργο που παραλάβαμε σταματημένο.

Επέλεξα τότε να μην προχωρήσουμε στην έκπτωση του εργολάβου, να υλοποιήσουμε την παρέμβαση σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και το κόστος που προέβλεπε η αρχική μελέτη και σύμβαση. Γνωρίζετε όλοι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Ενστάσεις, καταγγελίες, διενέξεις, την πανδημία που δεν επέτρεπε να λειτουργήσουν εταιρίες και εργαζόμενοι. Τα προσπεράσαμε και σήμερα παραδίδουμε την πλατεία στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις που θα ολοκληρώσουν  το έργο.

«Ότι έγινε ως σήμερα έγινε σύμφωνα με το κόστος και τις προδιαγραφές της μελέτης και οι επιβλέποντες μηχανικοί παρέλαβαν ότι έπρεπε να παραλάβουν. Αν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα; Όχι απολύτως. Η παρέμβασή μας στην τροποποίηση των όρων της σύμβασης όμως δεν ήταν δυνατή. Τώρα που δεν υπάρχει ο εργολάβος θα προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις βελτίωσης που χρειάζονται. Το σημαντικό είναι ότι η πλατεία σήμερα παραδόθηκε κι αυτή η εξέλιξη είναι η δικαίωση της επιλογής πως ως δημοτική αρχή κάναμε να μην προχωρήσουμε στην έκπτωση του εργολάβου αφού κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε δικαστικές διαμάχες και καθυστέρηση για πολλά χρόνια.»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε στις πέργκολες οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν αλλά και στις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν στους παρακείμενους δρόμους, Εθνικής Αντίστασης, Κύπρου και Ερμού. «Τα σιδερένια κατασκευάσματα που προβλέπονταν δεν θα τοποθετηθούν διότι ήταν μη λειτουργικά και ακατάλληλα και θ’ αντικατασταθούν με πέργκολες βιοκλιματικού χαρακτήρα από στοιχεία της ελληνικής φύσης, όπως πέτρα και ξύλο, ώστε να πετύχουμε το μέγιστο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα. Οι παρακείμενο δρόμοι θα προχωρήσουν σε επόμενο στάδιο, αφού θα έχουμε εντός του Μαΐου την πλήρη εισήγηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας  και αμέσως μετά την ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης με καταγεγραμμένες τις ανάγκες και στοχευμένες τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Παρακολούθησα τον μεγάλο αγώνα της δημοτικής αρχής και την τιτάνια προσωπική προσπάθεια του κ.Νανόπουλου για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Όσοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο δεν θα τους αρέσει ποτέ οτιδήποτε φέρει την υπογραφή αυτής της δημοτικής αρχής. Εμείς όμως πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, να σχεδιάσουμε το δήμο μας με περισσότερη αισθητική, με περισσότερο λειτουργικό αποτέλεσμα. Σε αυτήν την προσπάθεια ζητάμε την συνδρομή και όλων των δημοτικών συμβούλων αλλά και της κοινωνίας των δημοτών» κατέληξε ο Γιώργος Πούρος.

Σχόλια

Exit mobile version