home design 800x400

Ανοίγουν πόρτες τα κομμωτήρια στην Αργολίδα με μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο

Τη δυνατότητα να πάνε σε κομμωτήριο, κουρείο ή κέντρο αισθητικής και εκτός του Δήμου όπου κατοικούν θα έχουν οι πολίτες από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), όπως είναι η Αργολίδα, δεδομένου ότι επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ανάρτησή του στο Twitter, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό. Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Ο κάτοικος επικοινωνεί πρώτα με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού. Όταν έρθει η μέρα και η ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) και μετακινείται από Δήμο σε Δήμο για να επισκεφτεί το κομμωτήριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάποιος κάποιος που μένει στο Ναύπλιο μπορεί να επισκεφθεί ένα κομμωτήριο στο Άργος και αντίστροφα, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους υπόλοιπους δήμους της Αργολίδας.

Τι αλλάζει από σήμερα στο lockdown

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος είναι τα εξής:

  • Επέκταση ωραρίου μετακίνησης (από σήμερα) έως τις 21:00 όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια
  • Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων
  • Λειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων
  • Διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

Παράλληλα, ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α , ηλικίας από 60 ετών και άνω, και τον Μάιο η ευπαθή ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Σχόλια

Exit mobile version