home design 800x400

Costas Mandylor: Από την Τρίπολη και την Καλαμάτα, στα σαλόνια του Χόλιγουντ

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night show» ήταν καλεσμένος ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, Κώστας Μάντιλορ (Costas Mandylor). Ο Χολυγουντιανός σταρ έχει καταγωγή από την Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα από την Τρίπολη ο πατέρας του και από την Καλαμάτα ο πατέρας του. Ωστόσο ο ίδιος γεννήθηκε στην Αυστραλία.

Πρόκειται για έναν παγκόσμιας εμβέλειας ηθοποιό που έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ. Το κανονικό του επίθετο είναι «Θεοδοσόπουλος», ωστόσο στην Αμερική δυσκολεύονταν να το προφέρουν και το έκανε Mandylor, όπως της μητέρας του (Μανδυλάρη).

Ο Costas Mandylor με τον Άνθιμο Ανανιάδη και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στα backstage της εκπομπής.

Τη δεκαετία του ’80, ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό για περίπου μία δεκαετία, ενώ είχε ασχοληθεί και με το μποξ. Στην πορεία όμως η υποκριτική ήταν αυτή που τον κέρδισε. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 70 παραγωγές, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο, ενώ μία από τις μεγαλύτερες συνεργασίες που έκανε ήταν εκείνη με τον Άντονι Κουίν στην ταινία «Mobsters» τo 1991.

Όταν έρχεται στην Ελλάδα δεν παραλείπει να επισκεφθεί τους τόπους καταγωγής των γονιών του αλλά και το χωριό Μανθυρέα στην Αρκαδία, όπου διαμένουν οι παππούδες του.

Τώρα, είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «The greek job» η οποία γυρίζεται στην Ελλάδα και αναμένεται στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=AJU-KA3B3gE&ab_channel=ANT1TV

Ο αδερφός του Louis Mandylor είναι και αυτός ηθοποιός, έχοντας παίξει, μεταξύ άλλων, στο πλευρό της Nia Vardalos, στην ταινία «My Greek fat wedding».

Σχόλια

Exit mobile version