home design 800x400

Lockdown: Η επόμενη μέρα με Ναύπλιο και Άργος στο «βαθύ κόκκινο»

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, η Αργολίδα περνάει στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο). Μεταξύ άλλων κλείνουν σχολεία, λιανεμπόριο και εκκλησίες για τους πιστούς. Στο ίδιο επίπεδο εντάχθηκαν η Κορινθία, η Αρκαδία και η Αχαΐα, με τα μέτρα που ισχύουν από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου πλέον να είναι κατά πολύ αυστηρότερα από πριν. Επίσης αλλάζουν οι ώρες στις μετακινήσεις, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να αναπροσαρμόζεται σε σχέση με πριν.

Στο Ναύπλιο

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων:

«Αυτό σημαίνει ότι από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Δήμο Ναυπλιέων, όπως επίσης κλειστό θα είναι και το δημοτικό αθλητικό κέντρο (εξαιρούνται όσοι εμπλέκονται, αθλητές, διαιτητές, βοηθοί διαιτητών, με τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου Super League 1 και Super League 2, όπως επίσης και με την 1η κατηγορία Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης).

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν με το απαραίτητο προσωπικό και οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο σε εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη.

Για τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν τις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο όπως και ο Δήμος Ναυπλιέων , για παράδειγμα τι γίνεται με το λιανεμπόριο ή τους κωδικούς μετακίνησης, μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr .

Προσοχή στις μετακινήσεις αφού υπάρχουν αλλαγές στο νούμερο 2, 4 και 6 όπως επίσης η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι από τις 19:00-06:00.

Ίσως να είναι και τα τελευταία σκληρά μέτρα που παίρνονται μέχρι να δούμε φως στην άκρη του τούνελ, πρέπει να κάνουμε υπομονή, να έχουμε δύναμη και να είμαστε ενωμένοι.

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα είναι δίπλα σε όλους τους δημότες που έχουν ανάγκη και τους καλεί να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Δήμου nafplio.gr για την αναλυτική λίστα με τα τηλέφωνα επικοινωνίας, ώστε να μπορούν να μεταβιβάσουν το αίτημα τους.

Τηρούμε τα μέτρα, πλένουμε καλά και συχνά τα χέρια μας, φοράμε με ορθό τρόπο τη μάσκα και κρατάμε αποστάσεις».

Στο Άργος

Στα μέτρα που ισχύουν από αύριο Πέμπτη 4/4/2021, αναφέρεται με ανακοίνωσή του και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών.

Αυτά έχουν ως εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας και εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.
  • Αναστολή λειτουργίας για παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί μοναδική εξαίρεση αποτελεί η μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  • Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων λειτουργούν με τους περιοριστικούς όρους 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Δημόσιες υπηρεσίες εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
  • Ιδιωτικές επιχειρήσεις εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, εξαιρουμένων των Τραπεζών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανικού εμπορίου, κομμωτηρίων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.

Σχόλια

Exit mobile version