home design

Σπάρτη: Πετούν τους πρόσφυγες στο δρόμο λόγω γραφειοκρατίας

Μια ιλαροτραγωδία εκτυλίσσεται στη Σπάρτη με πρωταγωνιστές τους 45 πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή της πόλης. Αύριο, Δευτέρα 1η Μαρτίου θα βρεθούν στο δρόμο, γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν κατάφεραν να διεκπεραιώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το notospress.gr, πρόσφυγας που διαμένει στη δομή, ο ο Χαλέντ Σαλλούμ  επικοινώνησε μέσω Facebook, με το ειδησεογραφικό σάιτ και ενημέρωσε ότι 45 άτομα έχουν απομείνει στη δομή χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Η έκκληση που έκανε σήμερα τα ξημερώματα συγκλονίζει, αν σκεφθεί κανείς ότι 45 άνθρωποι τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν θα έχουν που να σταθούν, παράνομοι, γελασμένοι, αδύναμοι και ίσως ανεπιθύμητοι.

«Βοηθήστε μας σας παρακαλώ. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μας εγκατέλειψε και μας ζήτησε να βγούμε έξω από τη δομή φιλοξενίας τη Δευτέρα (1/3/21).

Ναι, θέλουμε να φύγουμε, αλλά πού είναι οι υποσχέσεις ότι συμπληρώνουν τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα; Την προηγούμενη μέρα, 160 πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας έφυγαν για Αθήνα και κανένας από αυτούς δεν θα επιστρέψει. Όλοι έλαβαν ειδικά ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά 45 άτομα παραμένουμε χωρίς έγγραφα. Θα μας βγάλουν έξω από τη δομή. Παρακαλούμε δημοσιεύστε και βοηθήστε μας. Ευχαριστώ».

Καλούνται οι αρχές του τόπου, οι βουλευτές Λακωνίας και δη οι κυβερνητικοί, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο δήμαρχος της Σπάρτης να μην επιτρέψουν ούτε για μια ώρα οι 45 αυτοί άνθρωποι να βρεθούν στο ικρίωμα της αδιαφορίας, της αναλγησίας και γραφειοκρατίας. Άλλωστε αν η συντεταγμένη πολιτεία δεν είναι σε θέση επί μήνες να αξιώσει λύσεις τότε τι μπορεί να περιμένουμε από ταλαιπωρημένους πρόσφυγες;

Ελπίδα όλων και αυτή τη φορά η Ελληνική Αστυνομία να επιδείξει την σύνεση και ψυχραιμία με την οποία έχει χειριστεί την όλη υπόθεση από την αρχή, καταλήγει το ρεπορτάζ του notopress.gr.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version