home design 800x400

Ναύπλιο: Στις τράπεζες δεν κολλάει ο κορωνοϊός;

Δεν κολλάει φαίνεται ο κορωνοϊός έξω από τις τράπεζες στο Ναύπλιο, όπου ο συνωστισμός τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, ήταν μεγάλος. Μεγάλες ουρές από ηλικιωμένους, και όχι μόνο, έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα ερήμωσης από τις 6 και μετά το απόγευμα.

Η κίνηση χτύπησε κόκκινο στην «κόκκινη» λόγω Covid πόλη, οι ουρές ήταν μεγαλύτερες από άλλες φορές, με τους πελάτες να περιμένουν αρκετή ώρα, είτε για να μπουν λίγοι – λίγοι μέσα στα υποκαταστήματα, είτε αναμένοντας τη σειρά τους για να κάνουν ανάληψη χρημάτων ή για να πραγματοποιήσουν πληρωμές μέσω κάποιου ΑΤΜ.

Ίδια κατάσταση και στα ΕΛΤΑ Ναυπλίου, όπου αρκετός κόσμος περίμενε τη σειρά του έξω από το ταχυδρομικό κατάστημα για να εξυπηρετηθεί.

Ενώ από τις απογευματινές ώρες μέχρι και τις πρωινές ο κόσμος μένει στο σπίτι του, τηρώντας τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του κορωνοϊού, υπάρχουν στιγμές όπου αναγκάζεται να συνωστίζεται έξω από τράπεζες και ταχυδρομεία, καθώς δεν είναι εξοικειωμένος με το internet banking, ούτε πολύ συνηθισμένος με τις συναλλαγές μέσω καρτών

Αρκετοί μάλιστα από αυτούς που στήθηκαν στις ουρές δεν τηρούσαν καν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος. Το ίδιο ισχύει και με τα καταστήματα των ΕΛΤΑ.

Σχόλια

Exit mobile version