Home design

Λυγουριό: Όπου φύγει φύγει από τα ΕΛΤΑ

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Λυγουριό: Όπου φύγει φύγει από τα ΕΛΤΑ

Μαζική έξοδος επίκειται στα ΕΛΤΑ του Λυγουριού καθώς τρεις από τους τέσσερις υπαλλήλους που υπηρετούν στο ταχυδρομικό κατάστημα πρόκειται να αποχωρήσουν προσεχώς, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που έχει προκηρύξει η επιχείρηση. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του καταστήματος το οποίο εξυπηρετεί έναν πληθυσμό πάνω από 8.500 κατοίκων, από δύο Δήμους, καθώς εκτός από την Επίδαυρο, σπεύδουν εκεί και κάτοικοι από την Τροιζηνία.

Την ίδια στιγμή το πλησιέστερο επόμενο κατάστημα ΕΛΤΑ είναι 30 χιλιόμετρα μακριά στο Ναύπλιο, με ότι συνεπάγεται αυτό, ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν και τα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Κρανίδι και Ερμιόνη, για τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να βάλουν λουκέτο, αν δεν βρεθεί λύση με το προσωπικό.

Παρέμβαση Ανδριανού

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε την Τρίτη 23/2 Αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη με θέμα έγγραφο του Δημάρχου Επιδαύρου για την ανάγκη διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Λυγουριού.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως το με αριθμό πρωτοκόλλου 707/18-2-2021 έγγραφο του Δημάρχου Επιδαύρου με την οποία επισημαίνει την ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Λυγουριού ενόψει της επικείμενης αποχώρησης τριών εκ των τεσσάρων σήμερα υπηρετούντων υπαλλήλων στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί πέραν του Δήμου Επιδαύρου, μόνιμου πληθυσμού 8.500 κατοίκων, και τις ανάγκες του όμορου Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, ενώ το πλησιέστερο επόμενο κατάστημα ΕΛΤΑ είναι 30 χιλιόμετρα μακριά στο Ναύπλιο, απόσταση που θα δημιουργούσε σημαντική ταλαιπωρία ιδίως στο μεγάλο αριθμό συνταξιούχων που λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ τη σύνταξή τους, εξυπηρετούμενοι από τον τοπικό ταχυδρόμο.

Σας καλώ συνεπώς να εξετάσετε θετικά τα διαλαμβανόμενα στο ως άνω κείμενο και να διερευνήσετε τις προσήκουσες λύσεις ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος με τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την στελέχωσή του».

Σχόλια

Exit mobile version