home design 800x400

Μεγάλα προβλήματα στην Αττική λόγω «Μήδειας»

Μεγάλα προβλήματα αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια» κυρίως στην Αττική και το λεκανοπέδιο της Αθήνας όπου από χθες το βράδυ Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου η χιονόπτωση είναι έντονη και συνεχής.

Πολύ χιόνι έχει στα βόρεια προάστια και σε περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Δροσιά και η Σταμάτα. Ακόμα, το έχει στρώσει σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Πεντέλη, Μαρούσι.

Έντονη είναι η χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και το μεσημέρι, με αυτή την ένταση. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Χιονοπτώσεις αναμένονται και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στις Κυκλάδες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές στη χώρα.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα και στην Εύβοια, ακόμα και στα πεδινά.

Στην Αττική τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι, με την έντασή τους να μειώνεται στη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστή για 24 ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, από τη Γέφυρα Καλυφτάκη και σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας έως και τον κόμβο Μεγάρων, και στα δύο ρεύματα.

Από στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω της έντονης χιονόπτωσης η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το Χαϊδάρι μέχρι και την Κόρινθο. Η κυκλοφορία διακόπηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, από την διασταύρωση με την οδό Αγίας Τριάδος στην Αγία Παρασκευή στο ρεύμα προς Γέρακα.

Απεγκλωβισμοί οδηγών λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης

Από τη σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αττική και τη Χαλκίδα, εγκλωβίστηκαν 10 άτομα στα οχήματά τους. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει τουλάχιστον 3 φορές τα ξημερώματα της Τρίτης, σε διαφορετικές περιοχές ώστε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο εγκλωβισμένους στα χιόνια.

Σε επιχείρησή στην Δ.Ε. Άνοιξης του δήμου Διονύσου Αττικής απεγκλωβίστηκαν 8 άτομα από ακινητοποιημένα οχήματα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

φωτος: Γιώργος Βλάχος, Facebook

Σχόλια

Exit mobile version