home design 800x400

Πονάει η υγεία στην Αργολίδα

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πονάει η υγεία στην Αργολίδα

Από το τμήμα Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αργολίδας καλούνται οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας του νομού, καθώς και οι πολίτες να πάρουν μέρος στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια των νοσοκομείων Άργους Ναυπλίου και στα κέντρα υγείας.

Στην ανακοίνωσή του το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος πανδημίας στη χώρα μας, με τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες δομές της υγείας να δίνουν σκληρά την μάχη και να θρηνούν και δικούς τους νεκρούς, μαζί με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας.(…)
Για το μόνο που νοιάζεται η Κυβέρνηση είναι η επικοινωνιακή της εικόνα (χειροκροτήματα, δηλώσεις «περί ευθύνης γιατρών», για δήθεν προσλήψεις χιλιάδων, για δήθεν «επίταξη» μονάδων του ιδιωτικού τομέα) fake news για το πλήθος των ΜΕΘ, για το «εμβολιαστικό σχέδιο» που στη πράξη μετατρέπει τα Νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα, με σοβαρούς κινδύνους διασποράς, αφού η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει αφεθεί στην μοίρα της χωρίς στελέχωση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές, χωρίς κανένα σχέδιο. (…)
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας με την οποία «παραχωρούνται» τρείς (3) νέες θέσεις γιατρών!! για το Γενικό Νοσοκομείο Άργους από τις 920 θέσεις πανελλαδικά σαν να πρόκειται για Κέντρο Υγείας αντίστοιχο με των Μολάων ή των Καλαβρύτων.
Αυτή είναι η εκτίμηση της 6ης ΥΠΕ όχι μόνο στους εργαζόμενους και στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, αλλά κυρίως στους δημότες του Άργους για ένα νοσοκομείο που επέζησε των μνημονίων χάρη στο προσωπικό και του γιατρούς του.
Αυτό το κατόρθωμα θέλουν να το εκμηδενίσουν οι «άριστοι» του δεξιού κατεστημένου του Νομού και οι εντολοδόχοι τους.

Τοπικά αιτήματα

Όχι στην συνειδητή υποβάθμιση του γενικού νοσοκομείου του Άργους
-Πλήρωση των 19 θέσεων -κενών και υπό κρίση- ειδικευμένων γιατρών του γενικού νοσοκομείου Άργους
-Να σταματήσουν να εμπαίζονται οι πολίτες της Αργολίδας με προσλήψεις επικουρικού και όχι μόνιμου προσωπικού
-Να μην γίνουν τα νοσοκομεία της Αργολίδας νοσοκομεία μιας νόσου και εμβολιαστικά κέντρα με αντίστοιχη μείωση του ιατρικού και νοσηλευτικού έργου κατά 70% με άνωθεν οδηγία”.

Σχόλια

Exit mobile version