home design

Βόλτα στο «απαγορευμένο» Παλιό Ναύπλιο που πεθαίνει (Εικόνες)

Ένα χρόνο θα κλείσει σε λίγο καιρό το τουριστικό Ναύπλιο από το πρώτο lockdown, που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Και αυτό το Σάββατο η ζωή στην πόλη κύλησε σε χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς τους επισκέπτες της.

Από τον περσινό Μάρτιο οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι έμποροι της πόλης υποφέρουν, με κάποια μικρά διαλείμματα το καλοκαίρι.

Πλέον μόνο ντόπιοι κυκλοφορούν στο «απαγορευμένο» Ναύπλιο που πεθαίνει κι’ αυτοί είναι πολύ λίγοι. Ελάχιστη η κίνηση στους δρόμους. Τα πολύβουα σοκάκια της Παλιάς Πόλης με τις ταβέρνες, τα καφέ, τα μπαρ, τις πανσιόν, τα παγωτατζίδικα και τα νεοκλασικά κτήρια, είναι σχεδόν έρημα και δεν θυμίζουν σε τίποτα τα σαββατοκύριακα που δεν έπεφτε καρφίτσα από τους τουρίστες.

Το Ναύπλιο μπορεί να μην χάνει την ομορφιά και την γραφικότητα του, όμως το επιχειρηματικό κομμάτι που ζει από την Παλιά Πόλη αγωνιά. Κλειδαμπαρωμενες πόρτες κρύβουν πίσω τους την αγωνία και τον πόνο των επιχειρηματιών.

Τα τουριστικά και εμπορικά καταστήματα φυτοζωούν από τη στιγμή που τους επετράπη να ανοίξουν ξανά, καθώς η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους είναι πολύ μειωμένη απ’ ότι παλιότερα. Όλη η τουριστική και εφοδιαστική αλυσίδα που συνδέεται άμεσα με την πρωτογενή παραγωγή, έχει υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, με τη ψυχολογία να βρίσκεται στο ναδίρ, την ίδια στιγμή που οι φόβοι για νέο καθολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, είναι μεγάλοι και τροφοδοτούνται διαρκώς από τους λοιμοξιωλόγους, μέσω των ΜΜΕ.

Μέσα σε αυτή τη μουδιασμένη ατμόσφαιρα και το αρνητικό κλίμα, τίθενται τα ερωτήματα για την επόμενη μέρα: Θα καταφέρουν να ανοίξουν ξανά; Θα μπορέσει να καλυφθεί η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το τουριστικό κομμάτι του Ναυπλίου; Ποιες θα είναι οι επιλογές και οι συνήθειες των επισκεπτών; Με ποιους τρόπους θα επανέλθει η τουριστική κίνηση μετά τον κορωνοιο;

Φωτορεπορτάζ στο Σαββατιάτικο Ναύπλιο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version